Joey (15) zoekt deeltijdpleegouders die net als hij gek zijn op auto’s

Joey (15 jaar) zoekt een deeltijdpleeggezin voor een weekend in de maand. Hij is gek op auto's, het allerliefst wil hij opgevangen worden door een gezin die een garage heeft of bijvoorbeeld kennissen heeft met een garage. Joey is een jongen die veel dingen kan, zoals koken en andere huishoudelijke klussen. Hij heeft een bijbaantje en neemt dit serieus. Hij is goed in sparen voor spullen die hij graag wil hebben. Hij kan goed samenwerken met andere jongeren (mits ze gemotiveerd zijn). Joey heeft uit zichzelf altijd zijn schoolspullen op orde en maakt zijn huiswerk. Hij is gemotiveerd om straks zijn eigen zaken te regelen.

Er zijn ook een aantal dingen waar Joey hulp bij nodig heeft. Hij heeft klassiek autisme en daardoor vindt hij het prettig als nieuwe dingen hem in losse kleine stapjes worden uitgelegd. Hij heeft een persoonlijk begeleider die hem daarbij ondersteunt. Zijn moeder ondersteunt hem in het dagelijks leven, dit wordt ook van zijn deeltijdpleegouders gevraagd en dit is vrij intensief. Bijvoorbeeld in het contact met anderen heeft hij hulp nodig. Joey is erg voorzichtig ingesteld en bang dat iets mis gaat, of om iets fout te doen. Duidelijkheid is voor hem ontzettend belangrijk en hij is gebaat bij vaste routines. Als Joey ergens mee bezig is heeft hij veel bevestiging nodig.

Hij heeft een aantal activiteiten om zichzelf bezig te houden. Hij zit graag achter de computer, luistert muziek, kijkt soms televisie (en dan het liefst informatieve programma’s over technische dingen), hij doet graag ‘mannenklusjes’ in huis, hij vindt het soms leuk om te koken en maakt een paar keer per dag een flinke wandeling met de hond. Hij zit in Utrecht op school.

Joey zoekt een pleeggezin waar hij een weekend per maand kan verblijven. Die geduld hebben en hem duidelijkheid kunnen beiden. Kunt u iets betekenen voor Joey? Of kent u wellicht iemand die iets kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Gerrit Kool. Ook als u eerst wat meer informatie over Joey wilt kunt u natuurlijk mailen naar: g.kool@rading.nl of bellen naar: 033-254 24 80.

*In verband met privacy is Joey niet zijn echte naam.