Fay (4) zoekt een pleeggezin!

Er zijn in de hele provincie Utrecht kinderen die door ernstige problemen en onveiligheid in hun gezin (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Of het gaat om een peuter of een puber, ze willen dan allemaal hetzelfde: een fijne plek waar ze tot rust kunnen komen, waar het veilig is en waar ze weer kind kunnen zijn. Waar iemand is die voor ze zorgt én ze helpt het contact met hun ouders goed te houden. Het eerste doel van pleegzorg is namelijk dat het kind weer terug naar huis kan.

Pleeggezin voor Jamilla, Nick, Damian en Fay

De Rading pleegzorg treedt komende weken actief naar buiten op zoek naar een pleeggezin voor Jamilla, Nick, Damian en Fay. Hoewel de namen en foto’s van deze kinderen fictief zijn, zijn hun verhalen realiteit. Sterker nog, deze vier kinderen staan symbool voor de kinderen die in deze regio wachten op een pleeggezin.

Nieuwe pleeggezinnen

Pleegouders zijn vaak bekenden van het kind, maar gelukkig zijn er ook mensen die zich bij De Rading aanmelden als bestandspleegouder. Niet ieder kind heeft namelijk bekenden in zijn netwerk die hem kunnen opvangen en opvoeden. Juist voor die kinderen is het zo ontzettend belangrijk dat zij een gezin vinden die goed bij ze past en waar ze zichzelf kunnen zijn. Regelmatig betreft dit pleegzorgplaatsingen gedurende de gehele week maar het kan ook om opvang voor één of twee weekenden in de maand gaan. Daarom is De Rading continu op zoek naar nieuwe pleeggezinnen.

Ruimte in huis en hart

Gezocht wordt naar personen die ruimte over hebben in hun huis en hart. Die bijvoorbeeld een jongen van zes willen opvangen die hem aanmoedigen bij de zijlijn op het voetbalveld. Mensen die zich in willen zetten voor een kind die dat even nodig heeft. Om deze personen te vinden, gaat De Rading de komende weken actief op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Om pleeggezin te kunnen worden hoef je geen ‘standaard’ gezin te zijn. Iedereen die het leuk vindt en in staat is om een kind op veilige en gezonde wijze op te voeden kan zich in principe aanmelden. Dus ook als je alleenstaand, samenwonend, getrouwd, wel of geen kinderen hebt of homo- of heteroseksueel bent.

Informatieavond

Wilt u meer weten over pleegzorg dan bent u van harte welkom tijdens een vrijblijvende informatieavond van De Rading. Wij zijn de grootste voorziening voor pleegzorg in de provincie Utrecht. Wij werven en selecteren pleegouders, matchen pleegkinderen en pleegouders en bieden begeleiding op maat aan pleegouders, pleegkinderen en hun gezinnen. Tijdens één van de vrijblijvende informatieavonden hoort u als bezoeker meer over de achtergrond van pleegkinderen, de verschillende vormen van pleegzorg en bespreken we wat het betekent om een kind in je gezin en leven op te nemen.

Wilt u meer informatie over pleegzorg, wilt u de informatieavond bezoeken of heeft u vragen? Bel naar 030-272 43 53 of stuur een mail naar pleegzorg@rading.nl.