Audrey (pleegkind én net moeder) vertelt hoe het is in een pleeggezin

In de week van 10 tot en met 18 oktober vindt de Week van de Pleegzorg plaats. De Rading organiseert daarom op dinsdag 13 oktober een speciale informatieavond. Deze avond is voor iedereen met ruimte in zijn huis en hart en die weleens na heeft gedacht over pleegzorg. 

Op deze bijzondere informatieavond komt pleegmoeder Leni Roose vertellen over haar jarenlange ervaring als pleegouder. Leni heeft door de jaren heen enorm veel meegemaakt, dus zij zal hier zijn om al uw vragen te beantwoorden. Maar ze is niet alleen, ze komt samen met één van haar pleegkinderen. Audrey is als jonge moeder is spe in het pleeggezin van Leni en haar man terecht gekomen. Zij vertellen samen hoe het pleeggezin haar heeft geholpen in deze enorm lastige periode, en hoe het nu met haar gaat. 

De Week van de Pleegzorg is onderdeel van de landelijke wervingscampagne Super Gewone Mensen Gezocht. In 2014 woonden 21.880 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd bij pleegouders. Sinds 2005 is dat aantal met bijna 70 procent gestegen. Die forse groei kan Pleegzorg Nederland niet met de huidige pleegouders opvangen. Daarom is de wervingscampagne 'Supergewone Mensen Gezocht' gestart, waarmee Pleegzorg Nederland 3.500 nieuwe pleeggezinnen hoopt te werven.

In het kader van de wervingscampagne Super gewone mensen gezocht, laten Lenie en Audrey zien hoe pleegouders een wereld van verschil kunnen maken. Wie zien u graag op dinsdag 13 oktober om 19.30 uur op de Pahud de Mortangesdreef 61 in Utrecht. Aanmelden voor de avond kan via info@rading.nl. U bent van harte welkom!