Via Sportvrienden je Maatschappelijke Diensttijd vervullen

'Sportvrienden' matcht studenten en jeugdzorgjongeren in Utrecht

Sportvrienden zorgt dat een jeugdzorgjongere - op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses -  wordt gekoppeld aan een sportmaatje (student).

Sporten maakt fysiek en mentaal sterk(er) en levert bovendien lol en vriendschappen op. Iets wat elke jongere verdient én moet kunnen ervaren! Sport is voor jongeren in de jeugdzorg alleen niet vanzelfsprekend. Om te stimuleren dat ook zij sporten, en tegelijkertijd hun netwerk uitbreiden en versterken, is Sportvrienden ontwikkeld.

Wie kan Sportvriend worden?

Eerstejaars studenten van de Hogeschool Utrecht en derdejaars studenten van het ROC Utrecht worden Sportvriend van jongeren in de jeugdzorg (13-21 jaar).

Sport-Matching-Event

Tijdens een Sport-Matching-Event maken studenten en jeugdzorgjongeren kennis met elkaar en met het sportaanbod van Sportvrienden. Als blijkt dat er een klik is tussen een student en jeugdzorgjongere beginnen zij (vrijwillig) een gezamenlijk sporttraject van drie maanden (10 lessen van minimaal een uur). Na die drie maanden kunnen zij samen nog eens drie maanden een traject doen of ze worden begeleid bij lid worden van een sportvereniging.

De Sport-Matching-Events worden georganiseerd in drie rondes: oktober 2018, maart 2019, augustus 2019. Aansluitend beginnen de sporttrajecten van drie maanden.

Sportvrienden: geslaagde invulling Maatschappelijke Diensttijd

Lekker samen sporten met een jongere die jouw ervaring en steuntje in de rug goed kan gebruiken?
Word Sportvriend en vergroot samen je wereld plus kansen op succes!

Als Sportvriend word je begeleid door een sportcoördinator en krijg je drie (aparte) gastlessen waarvoor je, in overleg met je opleiding, studiepunten verdient. En dit krijg je ook:

  • Certificaat Invulling Maatschappelijke Diensttijd
  • Sportcadeaubon (na afsluiting sporttraject)
  • Gratis sportlessen
     

Doen! Je nú aanmelden als Sportvriend

Naar het Sportvriendenaanmeldformulier

Vragen?

Stel ze via info@onthemoveutrecht.nl


Sportvrienden is een samenwerkingsproject van Jeugdzorg, Onderwijs en Sport. Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw dat Sportvrienden als een van de proeftuinen aanwees voor het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd.