Nieuws

Nieuwe naam voor Nanny Plus

Per 1 januari 2022 gaat Nanny Plus verder als de ThuisOrthoPedagoog (TOP). Dat is dan ook meteen het enige wat verandert. Want dit team van specialisten blijft zoals u dat van hen gewend bent gezinnen intensief thuis behandelen en coachen.

Groen licht voor pleegzorg

Vandaag start de landelijke #groenlicht-campagne voor de Week van de Pleegzorg 2021. Bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen voor kinderen die een fijn (tijdelijk) thuis zoeken.

Een tijd van komen en een tijd van gaan

Ilona en Pim hadden zeven jaar lang een pleegzoon in huis. Rolf. Zij vertellen hoe het is wanneer een kind bij je in huis komt, maar ook hoe het is om je pleegkind weer te laten gaan.

Een gezellige leerschool thuis

Marion en Remco leren nog elke dag van hun tieners. Ze hebben een dochter (Carolien, 15) en hadden pleegzorg wel ‘ns overwogen, maar vonden dit in combinatie met hun werk lastig om aan te gaan. Totdat Roos (nu 14) op hun pad kwam.

Een ‘Dromenkamer’ voor pleegkinderen

Samen met De Ruilfabriek zijn wij in regio Utrecht het project ‘Dromenkamer’ gestart. De 1e kamer die na een make-over ‘Dromenkamer’ is geworden is van pleegkind Jim en vanaf nu te zien in een documentaire.

Het mooie aan deeltijdpleegzorg

Er voor de kinderen zijn en samen met de biologische ouders de zorg/opvoeding vormgeven, dat is zo mooi aan deeltijdpleegzorg. Kinderen kunnen bij hun ouders blijven wonen en hebben er een tweede thuis bij.

Jaarbeeld 2020 gepubliceerd

2020 is een jaar van veerkracht. Onze kernwaarde ‘wat moet, dat kan’ komt dit jaar extra sterk naar voren want de wereldwijde pandemie die over Nederland trekt, zet ook ons jaarplan in een ander daglicht en vraagt om samen de mouwen op te stropen.

Lancering nieuw platform pleegzorg.nl

Overmorgen is het zover: de lancering van het nieuwe pleegzorg.nl. Dit platform biedt actuele informatie over pleegzorg, maar ook over trainingen, e-learnings én heeft een besloten community voor pleegouders.

Sportvrienden | Iedereen verdient een vriend

Sportvrienden organiseert voor studenten en jeugdzorgjongeren binnenkort weer Funclinics én het Matching-Event. Maak tijdens de clinics op 10 of 17 maart kennis met het sportaanbod en vind de 24e een sportmaatje!