Nieuws

Netwerkpleegouder(s) gezocht voor Pleegouderraad

Pleeg(groot)ouder en vertrekkend POR-lid Mia pleit voor ‘t belang van netwerkpleegouders in de Pleegouderraad. Ben jij iemand die graag voor een ander opkomt? Overweeg dan om bij de POR aan te haken.

Onvoorwaardelijk liefdevol thuis bij grootouders

Als Sara 4 jaar is wordt ze in een pleeggezin geplaatst. Ruim 20 jaar later vertelt ze over wat ze heeft meegemaakt, hoe het nu met haar gaat én het contact met begeleider Anja die zij nog steeds af en toe spreekt.

Ook een nieuw jasje voor de huisstijl van De Rading

Parallel aan ‘de grote verbouwing’ van ons nieuwe hoofdkantoor, kreeg onze huisstijl een eigentijds jasje aangemeten met zachter, vriendelijker kleuren en vormen. Het zit echt als gegoten, vind je niet?

De Rading en Karakter introduceren innovatief zorgaanbod

Vanuit de visie ‘Beter worden doe je thuis’ bundelen De Rading en Karakter (kinder- en jeugdpsychiatrie) hun krachten met een innovatief zorgaanbod in Foodvalley: IPG/IHT-gerichte deeltijdpleegzorg.

Overdracht voorzittershamer Pleegouderraad

Tegelijk met de jaarwisseling wisselde de POR van voorzitter. Na de maximale twee termijnen te hebben volgemaakt, waarvan het laatste jaar als voorzitter, droeg Ron Hortensius zijn voorzittershamer over.

De Rading organiseert zich in integrale regioteams

Per 1 februari werken wij met integrale regioteams om dicht(er)bij onze cliënten te zijn, hierdoor sneller de juiste zorg te kunnen inzetten en nóg beter aan te sluiten bij lokaal betrokken verwijzers.

Nieuwe naam voor Nanny Plus

Per 1 januari 2022 gaat Nanny Plus verder als de ThuisOrthoPedagoog (TOP). Dat is dan ook meteen het enige wat verandert. Want dit team van specialisten blijft zoals u dat van hen gewend bent gezinnen intensief thuis behandelen en coachen.

Groen licht voor pleegzorg

Vandaag start de landelijke #groenlicht-campagne voor de Week van de Pleegzorg 2021. Bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen voor kinderen die een fijn (tijdelijk) thuis zoeken.

Een tijd van komen en een tijd van gaan

Ilona en Pim hadden zeven jaar lang een pleegzoon in huis. Rolf. Zij vertellen hoe het is wanneer een kind bij je in huis komt, maar ook hoe het is om je pleegkind weer te laten gaan. Zo hoort bijvoorbeeld loslaten er ook bij.