Nieuws

Aanbesteding jeugdhulp regio Amersfoort gegund aan MetMaya

Na maanden van voorbereiding is vanmiddag bekend geworden dat de opdracht voor specialistische jeugdhulp in de regio Amersfoort gegund is aan MetMaya. Ofwel aan De Rading, GGz Centraal en Youké.

Piek in aanvragen pleegzorginformatie door tv-programma’s

Geweldig dat een stel pleegouders zó veel teweegbrengt onder kijkers van ‘Kopen zonder kijken’. Extra veel mensen vragen informatie aan en Editie NL en Jinek volgen met ook een pleegzorgitem.

Het Meidenhuis gaat sluiten

Doordat de zorgvraag fluctueert en verandert en het concept ervan niet langer past in de visie van kinderen en jongeren zo thuis mogelijk te laten opgroeien, is besloten het Meidenhuis per 1 juni te sluiten.

Nieuw POR-lid stelt zich voor

Robin den Hoed versterkt sinds begin dit jaar de Pleegouderraad (POR) van De Rading waar hij met plezier o.a. zijn ervaring op het gebied van corporate communicatie inbrengt. In april 2021 werd hij samen met zijn partner de trotse pleegouders van een pleegzoon.

Samenwerking ‘Gezinsvormen’ in regio Lekstroom

De Rading, Timon, het Leger des Heils en Youké slaan de handen ineen voor jeugdigen. “We verbeteren de hulp thuis, zodat een uithuisplaatsing zoveel mogelijk voorkomen kan worden” vertelt de projectleider.

CLAS draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek

Ons CLAS-team werkt al een tijd samen met docent en onderzoekster bij de CHE, Aletta Simons. Zij doet onderzoek naar ‘gezinstherapie voor relationeel trauma na seksueel broer-zus misbruik’.

De kracht van kindgericht werven

Kindgericht werven is een methodiek waarbij je op zoek gaat naar een plek voor kinderen zo dicht mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving. Hierbij betrekken we zowel onze eigen netwerken als die van het kind en gezin.

Netwerkpleegouder(s) gezocht voor Pleegouderraad

Pleeg(groot)ouder en vertrekkend POR-lid Mia pleit voor ‘t belang van netwerkpleegouders in de Pleegouderraad. Ben jij iemand die graag voor een ander opkomt? Overweeg dan om bij de POR aan te haken.

Onvoorwaardelijk liefdevol thuis bij grootouders

Als Sara 4 jaar is wordt ze in een pleeggezin geplaatst. Ruim 20 jaar later vertelt ze over wat ze heeft meegemaakt, hoe het nu met haar gaat én het contact met begeleider Anja die zij nog steeds af en toe spreekt.