Nieuws

Moeder en dochter over 20 jaar pleegzorg

Samen aan de eettafel zittend blikken Corinne en haar pleegdochter Bo (22 jaar) terug op hun pleegzorgervaringen. Wat is in die 20 jaar veranderd en hoe gaat het nu met Bo?

Zo vindt Birgit het om pleegkind te zijn

Birgits pleegzorgverhaal begon toen ze een dreumes was. “Ik was anderhalf jaar toen ik uit huis werd geplaatst. Samen met mijn zus en die was op dat moment zeven.” Ze woont in een gezin met alleen pleegkinderen.

Als je genoeg ruimte in je huis en hart hebt

Zeker doen dan! Een pleegkind erbij, vindt pleegmoeder Hanneke. Die naast haar eigen kroost van vier tieners, twee pleegmeisjes ‘voltijd’ een liefdevol thuis geeft.

Er gaat een hele wereld voor je open!

Mariëlle interviewt ‘collega’-cliëntenraadlid Renée over haar deelname. Om de kwaliteit van de zorg te verbeteren zit zij in de cliëntenraad van De Rading en praat ze hierover mee vanuit haar eigen ervaring.

Afscheid na 20 jaar pleegzorgbegeleiding

Recent nam Marie-Louise afscheid van een gezin dat zij twee decennia begeleidde. Pleegmoeder Corinne schreef n.a.v. deze bijzondere mijlpaal een complimentbrief voor haar én ‘de pleegzorg’.

Jongerenhuis De Rading viert contractverlenging

Dankzij de gemeente, woningbouwcorporatie SSW, ondersteuning van De Rading én hulp van vrijwilligers, staat Miekes initiatief als een huis dat er óók is voor pleegpubers van buiten de regio. 

Aanbesteding jeugdhulp regio Amersfoort gegund aan MetMaya

Na maanden van voorbereiding is vanmiddag bekend geworden dat de opdracht voor specialistische jeugdhulp in de regio Amersfoort gegund is aan MetMaya. Ofwel aan De Rading, GGz Centraal en Youké.

Piek in aanvragen pleegzorginformatie door tv-programma’s

Geweldig dat een stel pleegouders zó veel teweegbrengt onder kijkers van ‘Kopen zonder kijken’. Extra veel mensen vragen informatie aan en Editie NL en Jinek volgen met ook een pleegzorgitem.

Het Meidenhuis gaat sluiten

Doordat de zorgvraag fluctueert en verandert en het concept ervan niet langer past in de visie van kinderen en jongeren zo thuis mogelijk te laten opgroeien, is besloten het Meidenhuis per 1 juni te sluiten.