Actueel

Waarom advertenties voor pleegkinderen

Via sociale media ziet u soms advertenties waarin wij pleegouders zoeken voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Doen wij dit voor alle pleegkinderen? Nee zeker niet! Wanneer wel?

Sportvrienden programma najaar 2019

Sportvrienden organiseert voor studenten en jeugdzorgjongeren in september weer Funclinics én het Matching-Event. Maak op 9 of 10 sept. kennis met het sportaanbod en vind de 16e een sportmaatje!

Seksueel misbruik binnen families behandelen via CLAS

Gespecialiseerd Rading-hulpverlener en CLAS-gezinsbehandelaar Patricia vertelt in het Tijdschrift voor Orthopedagogiek over het behandelen van seksueel misbruik binnen families.

Utrecht kiest KOOS!

Op 1 januari 2020 gaat een nieuwe contractperiode in voor specialistische jeugdhulp. Gemeente Utrecht deed hier een aanbesteding voor om te bepalen welke partijen die hulp vanaf 2020 in de gemeente gaan bieden.

Uitnodiging informatieavond pleegzorg en steungezinnen

U bent van harte welkom tijdens de informatieavond pleegzorg en steungezinnen op 13 juni in Soest, georganiseerd door De Rading Pleegzorg, Stichting Present en Youké Sterke Jeugd.

Publicatie Jaarbeeld 2018

2018 is een dynamisch jaar waarin De Rading stappen zet op het gebied van innovatie, expertiseontwikkeling en transformatie. Samen maken we ons sterk voor excellente jeugdhulp zodat kinderen opgroeien tot sterke, zelfstandige volwassenen!

Rots & Water start 7 mei weer

In mei start weer de weerbaarheidstraining Rots & Water, voor jongens en meiden. Deze bijzonder waardevolle lessen wilt u uw (pleeg)kind (en indirect uzelf) écht niet ontzeggen! Meld hem/haar nu aan om zeker te zijn van een plekje!

Virtual Reality Meidenhulp

De Rading ontwikkelt momenteel samen met Captain VR een Virtual Reality-weerbaarheidstraining (interventie) voor meisjes vanaf 13 jaar die (vermoedelijk) seksueel misbruikt worden of die bijv. te maken hebben (gehad) met mensenhandel.

Video Interactie Begeleiding verbetert ouder-kind-band

Micha (8 jaar) en zijn zus Kelly (10 jaar) wonen bij opa en opa omdat hun (gescheiden) ouders niet voor hen kunnen zorgen. Het contact met hun moeder is niet goed. VIB wordt ingezet om dit te verbeteren.

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?