Actueel

PTSS-klachten verhelpen via traumabehandeling

Door seksueel grensoverschrijdend gedrag brengt de nog jonge Myrthe zichzelf in grote moeilijkheden. Orthopedagoog Martruy vertelt hoe de PTSS-klachten van misbruikte Myrthe verholpen worden met therapie.

Die ene jongere | Ik hoor bij jou en jij hoort bij mij

Marieke Spijker – voorheen jeugdwerker meidenhulp – vertelt over ‘die ene jongere’ die ze bij behandelgroep Fides begeleidde. Ze zien elkaar sinds die memorabele eerste ontmoeting nog altijd.

Ambassadeur Jeugdhulp Carien de Graaf vertelt

Carien de Graaf staat voor haar mooie vak en brengt de jeugdhulpbranche als een van de eerste Ambassadeurs Jeugdhulp, samen met haar ambassadeurcollega’s in ’t land, daarom maar wat graag (vaker) positief in het nieuws!

Corona-maatregelen De Rading

Door het corona-virus dat rondgaat hebben wij diverse maatregelen moeten treffen. Zodat in ieder geval de hulp aan kinderen en gezinnen ondanks alles doorgaat. Uiteraard zijn hierbij de overheids- en RIVM-richtlijnen leidend.

OnTheMove voor thuis

I.v.m. het corona-virus moet Ook OnTheMove helaas alle sportieve activiteiten en bewegingslessen staken. Maar, om je toch in beweging en fit te houden verzon OnTheMove daar iets op: een video(challenge) work-out voor thuis!

Kantoren Utrecht en Amersfoort dicht t/m 6 april

Vanwege het corona-virus sluiten onze kantoren tot en met maandag 6 april. Begeleide (ouder)bezoeken en andere afspraken op kantoor vervallen en vinden waar mogelijk in aangepaste vorm plaats.

Samenwerking jeugdhulp belangrijk voor gezinnen met problemen

De pittige Nora (4) bepaalt zo ongeveer alles wat er thuis gebeurt en gaat continu over de grenzen van haar moeder Susan heen. Susan wordt hierdoor érg streng met als gevolg een onhoudbare thuissituatie.

Landelijke Schrapweek Jeugd

Vandaag begint de Landelijke Schrapweek Jeugd – ‘ontregel’ de zorg – met een eerste bijeenkomst in Burgers Zoo. Op het programma staan o.a. vijf inhoudelijke workshops waarvan De Rading er één voor haar rekening neemt.

Unieke Nanny Plus-trial: op afstand live coachen

Nanny Plus is een unieke trial gestart met voor het eerst live coaching via een 360-graden-camera bij een gezin thuis. Omdat de ervaringen alleen maar positief zijn, is het plan om de trial snel te breiden.

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?