Actueel

Een ‘Dromenkamer’ voor pleegkinderen

Samen met De Ruilfabriek zijn wij in regio Utrecht het project ‘Dromenkamer’ gestart. De 1e kamer die na een make-over ‘Dromenkamer’ is geworden is van pleegkind Jim en vanaf nu te zien in een documentaire.

Het mooie aan deeltijdpleegzorg

Er voor de kinderen zijn en samen met de biologische ouders de zorg/opvoeding vormgeven, dat is zo mooi aan deeltijdpleegzorg. Kinderen kunnen bij hun ouders blijven wonen en hebben er een tweede thuis bij.

Jaarbeeld 2020 gepubliceerd

2020 is een jaar van veerkracht. Onze kernwaarde ‘wat moet, dat kan’ komt dit jaar extra sterk naar voren want de wereldwijde pandemie die over Nederland trekt, zet ook ons jaarplan in een ander daglicht en vraagt om samen de mouwen op te stropen.

Lancering nieuw platform pleegzorg.nl

Overmorgen is het zover: de lancering van het nieuwe pleegzorg.nl. Dit platform biedt actuele informatie over pleegzorg, maar ook over trainingen, e-learnings én heeft een besloten community voor pleegouders.

Sportvrienden | Iedereen verdient een vriend

Sportvrienden organiseert voor studenten en jeugdzorgjongeren binnenkort weer Funclinics én het Matching-Event. Maak tijdens de clinics op 10 of 17 maart kennis met het sportaanbod en vind de 24e een sportmaatje!

Prachtig pleeggezin gevonden voor Milou

Na een gerichte oproep van onze Kindgericht Wervers voor Milou van 11 jaar bleek tussen de maar liefst 12 enthousiaste reacties het ideale deeltijdpleeggezin te zitten: juf met haar vriendin!

Afscheid voorzitter Pleegouderraad

Na zes boeiende jaren vertrekt Maxim van der Vliet als voorzitter van de Pleegouderraad (POR). We spraken hem over zijn keuze om het stokje over te dragen, wat samenhangt met de geleidelijke verschuiving van zijn focus op (pleegzorg)werk.

Enthousiaste groep ‘Hoe overleef ik mijn pleegouders?’

Fleurig bedankje na afloop voor de trainers. Tekla vertelt: “Het was een gezellige groep met 5 jongeren van wie er 3 op dezelfde school zaten. We bespraken thema’s als vertrouwen, loyaliteit, contact met je ouders.

Geslaagde kindgericht werven zoektocht voor twee broers

In het leven van Tim (13) en Daan (10) was veel aan de hand. Mede vanwege de ziekte van hun moeder. Er was daarom behoefte aan een langdurig pleeggezin dat hen ‘parttime’ kon bijstaan.