Actueel

Op weg naar zelfstandigheid met NextStep

Marjolein Leijenhorst werkt als Jeugdzorgwerker bij NextStep (voorheen Zelfstandigheidstraining). Ze vertelt over Jesse (19) die ze daar ambulant begeleidt op zijn weg naar zelfstandigheid.

Nicolien van den Berg benoemd als nieuwe bestuurder

De Raad van Toezicht is blij dat zij Nicolien van den Berg als bestuurder heeft kunnen benoemen. “Zij is een resultaatgerichte, energieke bestuurder met wie wij vol vertrouwen de toekomst ingaan!”

Wonen bij Fides | Shanaz vertelt over haar ervaring

Bij Fides leerde ik hoe ik het best met mijn problemen om kan gaan. Dingen die ik lastig vond, kon ik er vrij en veilig oefenen. Ik ben er een stuk zelfverzekerder geworden, sta sterker in mijn schoenen en weet wat ik wil.

Publicatie Jaarbeeld 2019 De Rading

Bij de start van dit nieuwe decennium kijken wij met plezier terug op het slotstuk van de jaren ’10: 2019. Zo ging De Rading o.a. waardevolle samenwerkingen aan met nieuwe pleegouders, jeugdzorgorganisaties en gemeenten.

Pleegkind zijn in coronatijd

Marloes woont bij een lief pleeggezin maar is desondanks verdrietig. Door de corona-quarantainemaatregel kan ze haar moeder nu namelijk niet zien. Haar pleegzorgbegeleider stelt voor dat ze haar gevoel op papier onder woorden brengt.

Seksueel misbruik kind bespreken en behandelen

Tl-scholier Zoë onthult aan haar ouders dat haar broer Levi haar seksueel misbruikt heeft. Hij bekent direct, krijgt net als Zoë speltherapie, ‘case closed’. Niets blijkt minder waar…

PTSS-klachten verhelpen via traumabehandeling

Door seksueel grensoverschrijdend gedrag brengt de nog jonge Myrthe zichzelf in grote moeilijkheden. Orthopedagoog Martruy vertelt hoe de PTSS-klachten van misbruikte Myrthe verholpen worden met therapie.

Die ene jongere | Ik hoor bij jou en jij hoort bij mij

Marieke Spijker – voorheen jeugdwerker meidenhulp – vertelt over ‘die ene jongere’ die ze bij behandelgroep Fides begeleidde. Ze zien elkaar sinds die memorabele eerste ontmoeting nog altijd.

Ambassadeur Jeugdhulp Carien de Graaf vertelt

Carien de Graaf staat voor haar mooie vak en brengt de jeugdhulpbranche als een van de eerste Ambassadeurs Jeugdhulp, samen met haar ambassadeurcollega’s in ’t land, daarom maar wat graag (vaker) positief in het nieuws!

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?