Actueel

Afscheid voorzitter Pleegouderraad

Na zes boeiende jaren vertrekt Maxim van der Vliet als voorzitter van de Pleegouderraad (POR). We spraken hem over zijn keuze om het stokje over te dragen, wat samenhangt met de geleidelijke verschuiving van zijn focus op (pleegzorg)werk.

Enthousiaste groep ‘Hoe overleef ik mijn pleegouders?’

Fleurig bedankje na afloop voor de trainers. Tekla vertelt: “Het was een gezellige groep met 5 jongeren van wie er 3 op dezelfde school zaten. We bespraken thema’s als vertrouwen, loyaliteit, contact met je ouders.

Geslaagde kindgericht werven zoektocht voor twee broers

In het leven van Tim (13) en Daan (10) was veel aan de hand. Mede vanwege de ziekte van hun moeder. Er was daarom behoefte aan een langdurig pleeggezin dat hen ‘parttime’ kon bijstaan. 

Leden voor De Rading-cliëntenraad gezocht

Om jou optimaal te kunnen helpen en ondersteunen, is het belangrijk te weten wat jij vindt van de hulp die je krijgt. Ben jij dé kandidaat die zijn ervaringen en goede ideeën met ons deelt via de cliëntenraad?!

Pleegdochter omringd door haar pleeggezin

Pleegdochter Lieke (4) is al vanaf dat ze 18 weken is helemaal thuis in het grote gezin van haar pleegouders Ruben en Jasmijn. Omdat Liekes moeder familie is van Jasmijn, wordt dit een netwerkplaatsing genoemd.

Pleegzoon brengt een nieuwe wereld

Hun liefde voor kinderen is groot. Het liefst wilden ze er 4 of 5. Dit bleek niet eenvoudig. Wat doe je in dat geval als je meer liefde te geven hebt? Je laten voorlichten over pleegzorg en onderzoeken of het bij je past!

Een pleegkind verrijkt je gezin

De komst van een pleegkind verrijkt je gezin vinden Marnix en Jeannet: de trotse ouders van 2 eigen kinderen en inmiddels 2 pleegdochters. “Het is spannend, soms onvoorspelbaar, maar ook heel mooi om te doen.”

Start Week van de Pleegzorg 2020

De Week van de Pleegzorg 2020 start op 28 oktober en loopt door tot en met 4 november. De hele week vraagt Pleegzorg Nederland samen met De Rading aandacht voor pleegkinderen en hoe waardevol het is je wereld voor een pleegkind te openen.

Pleegmoeder organiseert uniek feestje

Ans staat op de 21e verjaardag van pleegzoon Johan stil bij hoe verrijkend ze het vindt altijd zo fijn begeleid te zijn en ze zich hierdoor een bevoorrechte (pleeg)moeder voelt.

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?