2thepoint pleegzorg

2thepoint pleegzorg

2thepoint maakt binnen 6-12 maanden helder waar een kind opgroeit

Voor (jonge) kinderen is het belangrijk dat in korte tijd helder wordt waar zij groot worden. Uit de praktijk en onderzoek blijkt namelijk dat dit kinderen helpt zich beter te hechten aan opvoeders om zich gezond te ontwikkelen. 2thepoint voor 0-6 jarigen duurt daarom maximaal zes maanden en voor kinderen van 6 jaar en ouder hooguit een jaar.

Algemeen verloop 2thepoint

Samen met de ouders, naaste omgeving (zoals familie, vrienden, school), pleegouders, verwijzer onderzoekt de pleegzorgbegeleider wat ervoor gezorgd heeft dat een kind nu bij een pleeggezin woont. Zo wil hij/zij bijvoorbeeld weten:

  • Hoe het ouder-kind-contact is?
  • Welke hulp ouders al eerder gehad hebben?
  • Wat ouders denken dat er moet gebeuren?

Beoordelingsboog invullen

Het onderzoek wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst: de beoordelingsboog. Hierin omschrijven zowel de ouders als de pleegzorgbegeleider (en/of verwijzer) wat de mogelijkheden en aandachtspunten van ouders zijn bij het opvoeden van hun zoon of dochter.

Hulpverleningsplan maken

Vervolgens wordt met de ouders in een plan afgesproken waar zij aan gaan werken om hun thuissituatie te verbeteren. Dit kan gaan om:

  • Financiën in orde maken
  • Huisvesting zoeken
  • Persoonlijke problemen aanpakken

 

Met als doel voor een goede opvoedingssituatie voor hun kind te zorgen. In dat plan is uiteraard ook aandacht voor de ontwikkeling van het kind.

Advies over terugkeer naar huis

Aan het einde van de hulpverleningsperiode wordt advies gegeven of terugkeer naar huis het belang van het kind het best dient.

“Een kindje van ruim een jaar oud is na pleegzorg met een mooi 2thepointtraject vanuit De Rading weer thuis bij ouders gaan wonen. De intensieve samenwerking met ouders, pleegouders en Altrecht heeft iets moois opgeleverd!”

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?