Fides Meidenhulp

Fides Meidenhulp

Fides Meidenhulp

Samen met het Ambulatorium van de Universiteit Utrecht is Fides ontwikkeld. Fides is een methodiek voor opname en behandeling van meiden tussen 15 en 18 jaar die seksueel en relationeel risicogedrag vertonen.

Meiden met afhankelijkheidsproblematiek

Bij Fides verblijven meiden met zogenaamde ‘afhankelijkheidsproblematiek’. Dit betekent dat het meisje relaties aangaat waarin zij zichzelf verliest. Ze is dan bijvoorbeeld niet in staat om haar eigen grenzen aan te geven. Vaak gaat het om meiden die zich onttrekken aan toezicht. Ze geven weinig inzicht in hun bezigheden en in de contacten die zij hebben.

De meiden kunnen daarnaast te maken hebben (gehad) met vormen van seksueel geweld of mishandeling. Veelal is sprake van uit de hand gelopen gezinsverhoudingen en problemen met ouders.

Fides verbetert zelfbeeld en zelfvertrouwen

Niet voor niets heet deze hulpvorm Fides, wat in het Latijn vertrouwen betekent. De meiden die bij Fides wonen, werken namelijk ongeveer 11 maanden aan verbeteren van hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Dit doen zij door praktische en sociale vaardigheden te leren evenals oplossingsvaardigheden. Daarnaast leren zij denkfouten terug te dringen en werken de meiden aan een adequate ‘copingstijl’.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?