Nanny Plus Gezinsbehandeling

Nanny Plus: Intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling

Voor ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar

Nanny Plus* is een behandeling die (complexe) opvoedingsproblemen en negatieve interacties binnen gezinnen verheldert en aanpakt via intensieve thuiscoaching. Bedoeld om een positief ‘gezinsklimaat’ te creëren waarin het prettig samen wonen en opvoeden is, fijn en veilig opgroeien, en waarmee uithuisplaatsingen voorkomen kunnen worden.

*Per 1-1-2022 gaat Nanny Plus verder onder een nieuwe naam: de ThuisOrthoPedagoog. 

Afhankelijk van wat nodig blijkt, wordt in overleg met het gezin en de verwijzer een passende Nanny Plus-(thuis)behandeling overeengekomen. Vervolgens werken we waar mogelijk zo veel mogelijk samen met lokale zorgteams. Want ná Nanny Plus hebben de behandelde gezinnen vaak ook nog ondersteuning nodig en die wordt dan vormgegeven door het betrokken zorgteam.

Voor welke vragen/klachten?

De orthopedagogische Nanny Plus-behandeling leert ouders:

 • Niet-helpende interacties en negatieve gezinspatronen te doorbreken
 • Kindgedrag hanteerbaar te maken
 • Opvoedingsvaardigheden te vergroten
 • (Zo nodig) het gezinsnetwerk te betrekken en/of uit te breiden

 

Daarnaast kan de behandeling zich specifiek op een kind richten. Bedoeld om:

 • Angstklachten te verminderen
 • Zelfbeeld te verbeteren
 • Emotie en agressie te reguleren

Hoe wordt behandeld?

Nanny Plus begint altijd eerst met een gesprek om wederzijdse verwachtingen af te stemmen. Aan de hand daarvan wordt de gezinsbehandeling op maat vormgeven. De eerste drie behandelweken zijn intensief. Daarin observeert de orthopedagoog (coach) het gezin eerst drie dagdelen en meteen erna vindt meerdere dagen achtereen life coaching plaats. Dit kan zowel bij het gezin thuis zijn áls via beeld- of geluidsopnames van een 360-graden-videocamera of iPad.

Naast life coaching krijgen ouders tevens (opvoed)tips en psycho-educatie. Dit zijn onderdelen van de ‘Kort maar krachtig’-methode van de Nederlandse Nanny Esther ten Brink.

Ook is er ruimte om aandacht te besteden aan thema’s als hechting, sport & spel, seksualiteit, veiligheid, bewustwording.

Nanny Plus Gezinsbehandeling behandelduur en varianten

Een behandeling duurt minimaal drie weken oplopend tot maximaal drie maanden. Nanny Plus vraagt van het gezin en hun coach per week een tijdsinvestering van gemiddeld 5 tot 12 uur. Hierbij wordt persoonlijk contact bij gezinnen thuis afgewisseld met (video)coaching op afstand.

Er zijn vier behandelvarianten mogelijk:

 • Kort en intensief
 • Kort met onderzoek
 • Lang met verdieping
 • Lang met onderzoek

 

Hoofdzakelijk op de tijdstippen dat de gezinsinteractie niet goed gaat, wordt gecoacht. Vooral in de eerste weken kan dit zowel overdag als ‘s avonds zijn. Vanaf bijvoorbeeld al het opstaan, ontbijt, of juist rond het avondeten en naar bed gaan. En zo nodig in het weekend.

Meer weten over Nanny Plus Gezinsbehandeling?

De medewerkers van het Frontoffice staan u graag te woord! U bereikt hen telefonisch op 088 – 505 84 00 of per e-mail.

 

Zie ook dit Nanny Plus-praktijkverhaal over de waardevolle samenwerking met een lokaal zorgteam of deze moeder die door Nanny Plus het vertrouwen in haar rol als opvoeder terugvond.

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email