Waardevolle wijkteam samenwerking

Waardevolle wijkteam samenwerking

Waardevolle wijkteam samenwerking Amersfoort.

Wijkteam Randenbroek | Schuilenburg

Het kleinkind van een echtpaar in Amersfoort groeit op in het gezin van hun dochter in Groningen. Maar, dit gaat niet goed en opa en oma maken zich zorgen over hun kleindochter. Na een hartenkreet van hun dochter meldt oma zich bij het wijkteam om te vragen of zij de zorg voor haar kleinkind kan overnemen.

Daarop zoekt het wijkteam contact met het Frontoffice van De Rading om te overleggen of deze grootmoeder haar kleinkind kan gaan opvoeden via pleegzorg.

Het is dit wijkteam er namelijk veel aan gelegen deze plaatsing voor elkaar te krijgen. Ze kennen de potentiële pleeg(groot)ouder(s) goed, voorzien op termijn pleegoudervoogdij, en gunnen deze kleindochter daarom nu al die fijne, veilige plek bij haar opa en oma in Amersfoort!

Wijkteam werpt zich op als overbruggingshulpverlener

Omdat dit een buitenregionale hulpvraag betreft, en wijkteam Groningen onbekend is met deze casus, krijgt het team van Randenbroek | Schuilenburg van hen de regie. Iets wat normaal gesproken niet ‘gewoon’ is, maar nood breekt wetten en daarom zetten zij voor het welzijn van dit kind alles op alles.

Tot aan het moment van plaatsing houdt de contactpersoon van het wijkteam nauw vinger aan de pols. Zo checkt hij regelmatig bij de grootouders of, en zo ja waarbij, hij hen ter overbrugging kan helpen.

Vanwege de regionale verschillen in regelgeving en financiering, lukt het uiteindelijk pas na vijf maanden – samen met het Frontoffice – de papierwinkel rond te krijgen. Dat was begin dit jaar waarna Team Pleegzorg Eemland de begeleiding van dit gezin op zich nam.

Bedankt wijkteam Randenbroek | Schuilenburg voor de tomeloze inzet rondom deze pleegzorgplaatsing!

Mede dankzij jullie zit dit meisje goed op haar plek, wordt ondertussen met handelingsgerichte diagnostiek gekeken welke ondersteuning nog meer nodig is, en zijn zij en haar grootouders blij dat ze nu samen een gezin vormen.

Team Pleegzorg Eemland
De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?