Waardevolle wijkteam samenwerking

Waardevolle wijkteam samenwerking

Waardevolle wijkteam samenwerking Amersfoort.

Wijkteam Schothorst | Zielhorst | De Hoef

Een hectische Nanny Plus-casus met gescheiden ouders verliep niet goed en het bleek nodig om extra hulp in te schakelen. Ik kwam toen in contact met een van de medewerkers van wijkteam Schothorst | Zielhorst | De Hoef.

Zodra de wijkteam-medewerker bij de casus betrokken was, zorgde hij ervoor dat een week later de betrokkenen al samen aan tafel zaten (moeder, wijkteam en ik). Ter voorbereiding op dat gesprek had ik een aantal lijnen uitgezet die hij daarna overnam. Dat vond ik erg prettig. Hij ging niet in de hectiek mee en zocht eerst goed uit wat er aan de hand was en wat nodig was. Daarmee nam de wijkteam-medewerker de lijn over, maar gaf hij er ook zijn eigen draai aan.

Tevens trad hij sturend op, wat zorgde voor rust en veiligheid, reageerde hij snel op mail en was hij telefonisch goed bereikbaar. Super fijn.

Transparant en prettig

Tijdens deze casus heb ik, ondersteund door de wijkteam-medewerker, nog een melding bij Veilig Thuis moeten doen. Hij kon daarop de vader motiveren om verantwoordelijkheid te nemen en te kiezen voor meewerken. Vervolgens hoefde Veilig Thuis niet meer betrokken te worden. En kon ik later, mede dankzij hem, deze zaak goed afsluiten en loslaten.

Ik vind het bewonderenswaardig hoe deze medewerker – meerzijdig partijdig – meeging in de uitgezette lijnen en daar zijn eigen draai aan gaf. Hij deed dit op een transparante, prettige manier zodat iedereen zijn rol kon pakken.

Bedankt!

Marleen Toes
Jeugdzorgwerker Meidenhulp, Behandelaar CLAS, Diagnostiek & behandeling
De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?