Pleegkind Jessica (18) vertelt

Pleegkind Jessica (18) vertelt

Mijn pleegouders luisteren naar mij en geven me zelfvertrouwen.

Jessica (18 jaar) woont nu twee jaar bij pleegouders, omdat zij thuis veel problemen had. Zij vertelt over hoe zij bij haar pleegouders terecht is gekomen en hoe ze pleegzorg ervaart.

Mijn ouders begrepen mijn angsten niet

“Ik was elf toen bij mijn moeder een hersentumor werd ontdekt. Ik was bang haar te verliezen, maar kon daar thuis niet goed over praten. Mijn ouders begrepen niets van mijn angsten. Dus zorgde ik ervoor dat ik het zó druk had, dat er geen tijd overbleef om stil te staan bij mijn verdriet. Overdag ging ik naar school en werkte ik hard. ’s Nachts huilde ik mezelf geluidloos in slaap.

Ik deed rare dingen. Gooide met glazen en stoelen. In de vierde klas ben ik weggelopen. Ik liep bij allerlei instanties en therapeuten en werd langzaam gek. Na een tijdje had ik de keuze tussen teruggaan naar huis of opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Omdat ik allebei niet zag zitten, besloot ik op zoek te gaan naar mensen bij wie ik kon wonen.”

Lieve pleegouders Leni en Jan-Kees

“Via via kwam ik toen twee jaar terug in contact met Leni en Jan-Kees. Mijn pleegouders. Onze kennismaking voelde als een zaak van leven en dood. Ik wist dat als ik bij hen mocht wonen, ik nog kans van leven had. Dus was ik tijdens het kennismakingsgesprek extra lief en netjes. Leni en Jan-Kees waren meteen heel lief voor me. Ze hingen bijvoorbeeld een boksbal op zodat ik mijn agressie kwijt kon.

Soms voel ik me triest. Het is nooit mijn plan geweest mijn ouders, waar ik veel van houd, te verlaten. Maar ik weet dat dit het beste is. Ik heb een sterke band met mijn pleegouders. Zij luisteren naar mij en geven me zelfvertrouwen. Dat ik hier woon, zie ik als een teken van God. Dat hij wil dat ik leef. En dat doe ik! Meer dan ooit.”

Wilt u ook pleegouder worden?

Klik hier voor meer informatie.

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email