Een tijd van komen en een tijd van gaan

Ilona en Pim hadden zeven jaar lang een pleegzoon in huis. Rolf. Zij vertellen hoe het is wanneer een kind bij je in huis komt, maar ook hoe het is om je pleegkind weer te laten gaan.

Een rijkdom van geven en delen

Lucia en Bram hebben twee kinderen en zijn netwerkpleegouders geweest omdat hun nichtje na het overlijden van haar moeder bij hen introk. Na drie jaar bij het gezin te hebben gewoond, ging zij terug naar haar vader. Het was een mooie, maar ook erg intensieve tijd.

Deeltijdpleegzorg doe je echt samen met ouders

“Je doet het echt samen met de ouders” vertelt Nicolien. Zij en haar man hebben drie pleegkinderen. De broertjes Max (9) en Fedde (6) wonen voor de helft bij hen en baby Sterre komt eens in de maand een weekend.

Een gezellige leerschool thuis

Marion en Remco leren nog elke dag van hun tieners. Ze hebben een dochter (Carolien, 15) en hadden pleegzorg wel ‘ns overwogen, maar vonden dit in combinatie met hun werk lastig om aan te gaan. Totdat Roos (nu 14) op hun pad kwam.

Pleeggezin zijn: een levendige boel

“Het is hier altijd levendig.” Chris en Marian besloten pleegouders te worden nadat ze er onder andere een documentaire over zagen. Het was precies de tijd dat drie van hun eigen kinderen uitvlogen.

Pleegkind Jessica (18) vertelt

“Mijn pleegouders luisteren naar mij en geven me zelfvertrouwen.” Jessica (18 jaar) woont nu twee jaar bij hen. Zij vertelt over hoe ze bij haar pleegouders terecht is gekomen en hoe ze pleegzorg ervaart.

Pleegmoeder Marlé volgt haar hart

Meedoen met Expeditie Robinson, daar droomde deeltijdpleegmoeder Marlé al jaren van. Op een avond hoorde ze op de tv dat je ook als onbekende Nederlander mee kon doen. Haar hart ging gelijk tekeer.

Pleegpuber in huis: probleem of plezier?

Het eerste wat Devana vroeg toen ze aankwam: “Hebben jullie ook koeien?” Gevolgd door: “Mag ik Goede tijden slechte tijden bij jullie kijken?” Een echte tiener!

Meer vertrouwen in opvoeding

Een moeder vertelt: “Het mooiste vond ik dat niet alleen over opvoeden werd gesproken, maar dat ter plekke vaardigheden werden geoefend en getraind. Precies wanneer ik het nodig had.”

Pleeggezin als veilige haven

Pleegouders Lenie en Henk waren de afgelopen 30 jaar al voor tientallen kinderen een veilige haven: “Pleegzorg is iedere keer een uitdaging en dat maakt het zo mooi, maar ook spannend.”