Ervaringen

Pleeggezin zijn: een levendige boel

“Het is hier altijd levendig.” Chris en Marian besloten pleegouders te worden nadat ze er onder andere een documentaire over zagen. Het was precies de tijd dat drie van hun eigen kinderen uitvlogen.

Pleegkind Jessica (18) vertelt

“Mijn pleegouders luisteren naar mij en geven me zelfvertrouwen.” Jessica (18 jaar) woont nu twee jaar bij hen. Zij vertelt over hoe ze bij haar pleegouders terecht is gekomen en hoe ze pleegzorg ervaart.

Pleegmoeder Marlé volgt haar hart

Meedoen met Expeditie Robinson, daar droomde deeltijdpleegmoeder Marlé al jaren van. Op een avond hoorde ze op de tv dat je ook als onbekende Nederlander mee kon doen. Haar hart ging gelijk tekeer.

Pleegpuber in huis: probleem of plezier?

Het eerste wat Devana vroeg toen ze aankwam: “Hebben jullie ook koeien?” Gevolgd door: “Mag ik Goede tijden slechte tijden bij jullie kijken?” Een echte tiener!

Meer vertrouwen in opvoeding

Een moeder vertelt: “Het mooiste vond ik dat niet alleen over opvoeden werd gesproken, maar dat ter plekke vaardigheden werden geoefend en getraind. Precies wanneer ik het nodig had.”

Pleeggezin als veilige haven

Pleegouders Lenie en Henk waren de afgelopen 30 jaar al voor tientallen kinderen een veilige haven: “Pleegzorg is iedere keer een uitdaging en dat maakt het zo mooi, maar ook spannend.”

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?