Innovatie jeugdhulp

Via innovatieve hulpverlening draagt De Rading graag bij aan de transformatie van jeugdhulp in Nederland. Een paar voorbeelden van innovatie jeugdhulp zijn Serious Game VilDu?!, Virtual Reality Meidenhulp, en de Real Care Baby.

VilDu?! en VR-meidenhulp worden ingezet bij de behandeling van kinderen en jongeren die seksueel misbruikt zijn, en de Real Care Baby bijvoorbeeld bij kwetsbare tienermeiden om zwangerschap te voorkomen.

Serious Game VilDu?!

De serious game Vil Du?! biedt een ‘digi’-taal aan kinderen die te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik. Het is een therapeutische game (app voor tablets) die hen zonder woorden laat ‘praten’ over seksueel misbruik. Lees meer

Virtual Reality Meidenhulp | Weerbaarheidstraining

De Rading ontwikkelt samen met Captain VR een Virtual Reality-weerbaarheidstraining (interventie) voor meiden vanaf 13 jaar, plus een trainershandleiding. Bij dit project is ook het lectoraat Jeugd van de Hogeschool Utrecht betrokken. Lees meer

Real Care Baby

Om bijvoorbeeld zwangerschap bij kwetsbare meiden met een kinderwens te voorkomen, kan de Real Care Baby uitkomst bieden.