InterventieWijzer De Rading

Kindgericht Werven Pleeggezinnen

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Zoekt voor een specifiek kind hét pleeggezin

Zodra een kind bij De Rading wordt aangemeld voor pleegzorg is de eerste stap kijken of er mensen in de directe omgeving zijn waar hij/zij terecht kan. Zoals familie of vrienden.

Zijn die mensen er niet, dan wordt gekeken of er een geschikt gezin in het Rading-pleegouderbestand staat. Dit is alleen niet voor elk kind zo. Bijvoorbeeld omdat heel specifieke gezinskenmerken voor een kind belangrijk zijn.

Met Kindgerichte Werving zoeken we in overleg met het kind en zijn gezin in het directe en secundaire netwerk naar een passend pleeggezin. Bij die gesprekken worden ook voor hen andere belangrijke mensen in de omgeving betrokken.

Het daarnaast bijvoorbeeld de school, sportclub(s), kerk/moskee of andere netwerken vragen om bij de zoektocht te helpen, gebeurt in tweede instantie.

Dit Kindgericht Werven-filmpje laat zien wat het is om voor een kind hét pleeggezin te vinden.

Voor: 0-21 jarigen

Doel Kindgericht Werven Pleeggezinnen

  • Een fijne, veilige plek op maat vinden voor een kind

 

Gezinsonderzoek

Mensen die we via kindgericht werven pleeggezinnen vinden, worden vervolgens onderzocht. Net als alle andere pleeggezinnen van De Rading. Bedoeld om te kijken of de desbetreffende aspirant pleegouders matchen met het kind waarvoor gericht een pleeggezin gezocht wordt.

(Sociale) media benutten

Mocht binnen het directe en secundaire netwerk geen geschikt gezin gevonden worden, dan is de volgende stap de kracht van (sociale) media benutten.

Door een kindgerichte oproep (‘advertentie’) via Facebook en Twitter en/of lokale media te verspreiden – zoals kranten en nieuwsbrieven van scholen, (sport)verenigingen, kerken/moskeeën in de buurt – is het mogelijk om meer potentiële pleegouders te bereiken. De inhoud van dat bericht en de manier van werven wordt altijd eerst met het kind en zijn gezin overlegd!

Behandelduur Kindgericht Werven Pleeggezinnen

Verschilt per casus.

Behandelaar(s)

  • Jeugdzorgwerkers (Medewerkers Kindgericht Werven)

 

Inhoud