Expertisegebieden De Rading

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

1. Hechtingsmogelijkheden vergroten

Wanneer aan de basisbehoefte van kinderen en jongeren wordt voldaan, kan een veilige gehechtheidsrelatie ontstaan. Pleegouders en Rading-professionals helpen hen en hun opvoeders bij het herstellen van een adequate opvoedingssituatie. Hierdoor verloopt de hechting beter en kunnen kinderen en jongeren zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

2. Seksualiteit gezond laten verlopen en hulp na seksueel misbruik

Aandacht voor een gezonde seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren is noodzakelijk. Zeker als deze verstoord is (of dreigt te raken). Deze expertise zet De Rading in voor meiden en jongens die seksueel en relationeel risicogedrag vertonen. Ook behandelen wij kinderen, jongeren en gezinnen na seksueel misbruik.

3. Trauma verwerken

In de jeugdzorg hebben kinderen en jongeren vaak ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt. Als de verwerking daarvan niet goed verloopt, ontstaat trauma. Met evidence-based methoden, zorgvuldige begeleiding en een veilig opvoedingsklimaat helpen wij hen trauma verwerken.

4. Ernstige gedragsproblemen verhelpen

Kinderen en jongeren kunnen ernstige gedragsproblemen ontwikkelen door problemen thuis. Jongeren laten dan bijvoorbeeld agressief of opstandig gedrag zien, of ze trekken zich juist terug en zijn angstig. Wij zorgen ervoor dat opvoeders handvatten krijgen om gedragsproblemen te verhelpen of verminderen. Ook hiervoor worden o.a. evidence-based methoden ingezet.

5. Familiebanden (context) herstellen

Vanuit de context vormt iemand een beeld van zichzelf en zijn omgeving. Vaak blijkt bij jongeren de (vertrouwens)band met ouders en familie verstoord te zijn. Hierdoor ontstaat een laag zelfbeeld en vragen zij zich af ‘Waar hoor ik eigenlijk bij?’ Onze professionals helpen die vraag beantwoorden en relaties herstellen.

6. Zorgen voor veiligheid

Kinderen en jongeren binnen de jeugdzorg vormen een kwetsbare groep met een verhoogd risico op nieuwe ervaringen van onveiligheid. Zij moeten er daarom op kunnen rekenen dat een volwassene in hun fysieke en emotionele basisbehoeften voorziet en hen beschermt tegen gevaar. De Rading adviseert en helpt daarbij.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Volgende Hulp op maat
Inhoud