Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Informatieavond Pleegzorg, Steungezinnen, Gezinsparaplu – Leusden

05 - 11 - 2019 - 20:00 - 22:00

Gezinnen met tijd, liefde en warmte gezocht in Leusden

Elk kind gezien!

Misschien heeft u weleens nagedacht over wat u kunt betekenen voor een kind (in uw omgeving) dat hulp en/of ondersteuning nodig heeft. Er zijn verschillende manieren om dat te doen:

Steungezinnen

Steungezinnen zetten zich in voor ouders en kinderen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben en wonen in de buurt van zo’n gezin.

Gezinsparaplu

Gezinsparaplu is in Leusden een nieuwe manier om te kijken naar hulp voor gezinnen met kinderen en jongeren die in de knel zitten. Zo zoekt Gezinsparaplu naar andere manieren om ouders te ontlasten en uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen.

Pleegzorg

Wanneer ouders (tijdelijk) niet voor hun kinderen kunnen zorgen, heet dat pleegzorg. In Nederland wonen ongeveer 22.000 kinderen voor korte of langere tijd bij pleegouders vanwege vaak complexe problemen binnen het gezin.

Gezamenlijke informatieavond

Om u meer over steungezinnen, gezinsparaplu en pleegzorg te vertellen én uit te wisselen wat u voor gezinnen met problemen kunt betekenen, vindt op 5 november deze informatiebijeenkomst plaats.

De avond wordt georganiseerd door De Rading (Pleegzorg), Youké (Pleegzorg), gezinshuis Kracht van Verschil (Gezinsparaplu) en Stichting Present (Steungezinnen).

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over pleegzorg en over initiatieven in de buurt om kinderen en ouders te ondersteunen. Want dat pleegouderschap of gezinsondersteuner alleen is weggelegd voor opvoedingsexperts, is een misverstand!

Programma en locatie informatieavond Leusden

Tijdens de bijeenkomst wordt eerst een korte presentatie gehouden. Daarna is er gelegenheid om samen met een ervaren pleegouder of een ervaren gezinsondersteuner in gesprek te gaan. Uiteraard zijn ook de professionals van de verschillende organisaties aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De bijeenkomst vindt plaats in basisschool Het KLA4.

U bent van harte welkom!

Aanmelden

Meld u aan bij Henry Koopman, gezinsouder en coach bij gezinshuis Kracht van Verschil (Gezinsparaplu) via: gezinshuis@krachtvanverschil.nl of 06-42557154.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Gegevens

Datum:
05 - 11 - 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Basisschool het KLA4
Asschatterweg 36 B
Leusden, 3831 JT Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

Henry Koopman
De Rading

Filter op: Congres | Evenement | Informatie avond | Thema avond | Cursus

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?