Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Online infoavond ‘Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien’

16 juni - 19:30 - 21:30

Vrijwilligersgezinnen in alle soorten en maten gezocht!

Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiele thuissituatie. Soms is het nodig dat ze voor een middag, een weekend, maand of langer bij andere mensen terecht kunnen. Deze infoavond is bedoeld voor mensen die hun huis en hart voor hen willen openstellen, tot aan mensen die (praktisch) iets willen doen voor andere kinderen.

Aan de informatiebijeenkomst wordt meegewerkt door meerdere jeugdhulporganisaties, vrijwilligersorganisaties en instellingen die gezinshuiszorg bieden, én de gemeenten Leusden en Amersfoort. Zij werken er samen aan om alle kinderen en jongeren zo thuis mogelijk te laten opgroeien.

Dit betekent dat bij problemen gezinnen worden ondersteund, zodat kinderen (zo lang mogelijk) thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om een kind tijdelijk ergens anders op te vangen. Het liefst doen we dit in samenwerking met een ander gezin.

In Leusden en Amersfoort

Deze informatieavond wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Leusden en Amersfoort. Maar, als u in een omliggende gemeente woont, bent u ook van harte welkom! Immers, zorg voor kinderen houdt niet op bij de gemeentegrenzen.

Programma

De infoavond begint plenair in Microsoft Teams. Vervolgens wordt u toegevoegd aan één van de drie themakamers (break-out rooms). Er zijn twee rondes. Aan u de keuze om in dezelfde kamer te blijven, óf om halverwege te switchen.

Themakamer 1 – Informele zorg

Er zijn gezinnen die overbelast zijn geraakt en kinderen die even extra aandacht nodig hebben. We bespreken samen welke mogelijkheden er zijn om laagdrempelig impact te hebben voor het gezin en/of kind.

Themakamer 2 – Pleegzorg

In Nederland wonen ongeveer 20.000 kinderen voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Dit komt omdat ouders (tijdelijk) niet voor hun kinderen kunnen zorgen. Vaak vanwege complexe problemen. Voor deze kinderen worden pleeggezinnen gezocht. Weekendpleegzorg behoort ook tot de mogelijkheden en kan heel helpend zijn. Als pleeggezin zorg je tijdelijk of langdurig voor een kind/jongere tussen de 0-21 jaar. Bijvoorbeeld de hele week, of in vooraf afgesproken weekenden.

Themakamer 3 – Gezinshuis

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van hulp en zorg voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Gezinshuisouders (echtpaar, samenwonend stel of single) vangen hen op in hun gezin in een normale leefomgeving. Gezinshuisouders vormen 24/7 de vaste basis en bieden professionele begeleiding.

Aanmelden

  • * Verplichte velden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Filter op: Congres | Evenement | Informatie avond | Thema avond | Cursus

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?