Kindgerichte werving met ‘gouden’ afloop

Kindgerichte werving met ‘gouden’ afloop

Freek vindt via kindgerichte werving hét pleeggezin

Voor Freek (15) zochten we via kindgerichte werving een pleeggezin buiten de stad omdat hij zich daarbinnen niet thuis voelt. Freek is liever op ’t boerenland, houdt van tractoren, sleutelen aan brommers én weet zelfs al wat hij later worden wil. Loonwerker.

“Ik zie het helemaal zitten en heb er gewoon zin in. Het gaat helemaal goed kommen. De koffie is er lekker. Ouderwetse koffie die doordruppelt. Daar hou ik van. Niet van die Senseo”.

Wensen pleegkind voorop

In geval van kindgerichte werving zoeken we soms een heel specifiek pleeggezin. Bijvoorbeeld omdat het kind om wie het gaat een bepaalde wens of voorwaarde heeft. Zoals Freek die graag onderdeel wil zijn van ’t echte boerenleven.

Bij een kindgericht-werven-zoektocht betrekken we zowel onze eigen netwerken als die van het kind en zijn gezin om te vragen of daar mensen zijn die hun wereld voor hem/haar willen openen.

‘Gouden’ thuisplekken voor pleegkinderen vinden

De rondvraag voor Freek leverde bovengemiddeld snel een ‘match’ op. Een fijne gezinsplek op ’t platteland met pleegouders die – net als hij – alle dorpen kennen, een schuur hebben en ook van brommers houden. Hét middelpunt van Freeks zo gewenste, bruisende plattelandsleven. Waar hij lekker kan rondfietsen, alle schuren kent, waar zijn maten zijn om mee te sleutelen en waar ook zijn school staat en stageplek is.

Kortom, dit is precies waar kindgerichte werving om draait: hét pleeggezin vinden voor een kind dat niet langer bij zijn ouders kan wonen. Een plek waar het zich thuis voelt en met pleegouders die aansluiten op wat hij/zij nodig heeft.

Meer weten over kindgerichte werving?

De medewerkers Kindgericht Werven beantwoorden ze graag!

U bereikt hen telefonisch via 030 – 272 43 53 maar (eerst) een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

 

Zie ook deze geslaagde kindgericht-werven-actie voor een tweeling van 17 jaar.