Prachtig pleeggezin gevonden voor Milou

Prachtig pleeggezin gevonden voor Milou

Hoe je van juf pleegouder wordt

In de Nieuwsbrief Pleegzorg van september en op Facebook deelden we deze oproep voor Milou:

Milou (11) zoekt een gastgezin
Voor Milou, die bij haar oma op de boerderij woont, zoeken we een gast-/pleeggezin voor één weekend per maand in de directe omgeving van De Bilt. Milou’s oma wordt het liefst 100, zodat ze nog heel lang voor haar kleindochter kan zorgen. Maar, vooruitlopend op de tijd dat dit niet meer lukt, gunnen we Milou alvast een fijne logeerplek. Bedoeld om op termijn haar nieuwe thuis te laten worden.

Maar liefst 12 reacties

Onze Kindgericht Wervers waren blij verrast dat maar liefst 12 gezinnen reageerden op het Nieuwsbrief- en Facebookbericht. Zeven nieuwe gezinnen. Waarvan drie zich inmiddels hebben aangemeld als pleegouders. Plus een gezin dat nog verder nadenkt over of dit het geschikte moment is om aan te melden. En vijf gezinnen die al pleeggezin zijn en die zich aangesproken voelden door het verhaal van Milou. Ook die gezinnen gaven daarmee aan dat zij nadenken over een bijplaatsing.

Gouden nestje gevonden

Inmiddels kunnen we vertellen dat Milou een gouden nestje heeft gevonden bij haar juf! Juf kent Milou en haar oma al sinds ze naar de basisschool gaat. Hierdoor hebben zij een band met elkaar opgebouwd. Juf had niet eerder nagedacht over pleegzorg, maar door de heel specifieke vraag voor Milou is zij hier samen met haar vriendin over gaan nadenken en hebben ze zich aangemeld.

Milou vond het best gek. “Je juf is je juf en toch niet de plek waar je logeert?” Maar na een bezoek samen met oma vroeg ze: “Mag ik de volgende keer wat spullen meenemen?”

Door de lockdown en het online thuis lesgeven, kwam alles in een stroomversnelling. Voor oma is het lastig om Milou bij haar online lessen te ondersteunen en ook de breuken en andere ingewikkelde sommen voor groep 8 gaan oma’s pet te boven.

In overleg met haar en oma woonde Milou daarom door de week enkele dagen bij juf. Ze kreeg dan online les en daarna kon juf Milou in de huiskamer begeleiden bij haar sommen. ’s Middags maakte Milou dan samen met haar andere pleegmoeder een schilderij voor haar kamer. Ook de poes was blij want die werd extra geknuffeld.

Win-win-situatie

Sinds Milou weer naar school gaat, is ze terug bij oma en komt ze om het weekend naar haar pleegmoeders. Dan sleeën en schaatsen ze samen en genieten ze volop van de winterpret. Een grote verandering, maar zeker een win-win-situatie. De pleegmoeders genieten nu dubbelop van de sneeuwpret met Milou.

Fijne, vertrouwde logeerplek

Oma voelt zich welkom en heeft volop vertrouwen in de logeerplek. Ze ziet dat Milou zich er thuis voelt. Inmiddels heeft Milou samen met haar juf aan de klas verteld dat zij af en toe bij juf logeert. De klas reageerde daar heel positief op. En juf en haar vriendin genieten volop van deze nieuwe stap in hun leven!

 


Vragen over kindgericht werven voor pleegkinderen?

Stel ze per mail of bel 030-2724353.