Beveiligd mailen via SmartLockr

SmartLockr beveiligd mailen

Hebt u een e-mail ontvangen van De Rading via SmartLockr? Dan opent u dit bericht door op de roze knop met de tekst ‘Download bestanden’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van SmartLockr. Hier moet u een wachtwoord en/of sms-code invoeren, waarover onderstaand meer.

In dit filmpje ziet u hoe iemand een bericht dat beveiligd wordt verstuurd via SmartLockr ontvangt en leest.

SmartLockr-bericht openen met wachtwoord

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U ontvangt daarom per e-mail een automatisch aangemaakt wachtwoord. Dit wachtwoord moet u kopiëren. Klik vervolgens op de knop ‘Download bestanden’ en vul dit wachtwoord in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen wachtwoord ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met sms-code

U heeft een ‘SmartLockr Notification’ ontvangen dat De Rading u een beveiligd bericht heeft gestuurd. Deze is beveiligd met een sms-code. Dit is een extra controle zodat degene die u het bericht stuurt, zeker weet dat alleen u het kunt lezen. Dit heet 2-factor-authenticatie. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot veel extra handelingen en irritatie leidt, maakt SmartLockr gebruik van Single Sign-on. Dit betekent dat zowel de verzender als de ontvanger zich slechts één keer moet authenticeren met twee factoren. Klik op de knop ‘Aanmelden’. U heeft inmiddels een sms-code ontvangen op uw telefoon. Vul deze code in. U moet ook zelf (eenmalig) een wachtwoord aanmaken. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op e-mailbericht dat verzonden is via SmartLockr?

U leest het bericht dat via SmartLockr is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop ‘Allen beantwoorden’. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de knop ‘Bestanden uploaden’. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail. U kunt de berichten ook opslaan op uw computer. Klik onderaan de beveiligde webpagina op de knop ‘Download alles’. Er wordt dan een pdf aangemaakt die u kunt opslaan op uw computer.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door!

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. U kunt ons op de volgende manier op de hoogte stellen van wijzigingen: stuur een e-mail met het juiste (gewijzigde) e-mailadres naar uw contactpersoon.

Zelf een beveiligd bericht sturen

Wilt u ons een bericht sturen? Als uw mail persoonsgegevens bevat raden wij u aan om uw mail beveiligd te versturen. Heeft u zelf niet de beschikking over een beveiligde mail-omgeving? Dan bevelen wij het gebruik van SmartLockr aan.

Via onderstaande button komt u in de SmartLockr-omgeving.

Stuur een beveiligd bericht met SmartLockr

Meer over SmartLockr

Met SmartLockr kunt u veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. Het programma versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen. Verstuurt u een bericht via SmartLockr, dan is dat gegarandeerd veilig. Dit betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt SmartLockr met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen. Meer informatie vindt u hier.

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen beveiligd e-mailbericht? Kunt u het bericht niet openen? Of hebt u vragen over SmartLockr? Neem dan per mail contact op via: support@smartlockr.eu.