Corona-maatregelen De Rading

Corona-maatregelen De Rading

Corona-maatregelen De Rading

Door het corona-virus dat rondgaat, heeft ook De Rading maatregelen moeten treffen. Zodat in ieder geval de hulp aan kinderen en gezinnen ondanks alles doorgaat. Uiteraard zijn hierbij de overheids- en RIVM-richtlijnen leidend.

Kantoren Utrecht en Amersfoort dicht tot 1 juni

De medewerkers van kantoor en de hulpverleners (met uitzondering van de leefgroepen) werken tot 1 juni vanuit huis. Zij zijn/blijven bereikbaar voor vragen op de u bekende e-mailadressen en telefoonnummers. Geplande (pleegouder)cursussen, bijeenkomsten en andere afspraken op kantoor worden waar mogelijk online voortgezet via Teams. Is dat niet mogelijk dan wordt u tijdig geïnformeerd of de bijeenkomst komt te vervallen of wordt uitgesteld.

Reguliere contacten en bezoekregelingen

Reguliere, fysieke afspraken bij u thuis of op kantoor gaan voorlopig niet door om het risico op verspreiding van het virus te voorkomen. Ditzelfde geldt helaas ook voor begeleide en onbegeleide (ouder)bezoeken. Vanwege de richtlijnen van het RIVM kunnen die contacten op dit moment niet fysiek plaatsvinden. Wij begrijpen maar al te goed hoe vervelend deze maatregel is voor uw (pleeg)gezin. Uw (pleegzorg)begeleider of hulpverlener doet daarom zijn/haar uiterste best om contact in aangepaste vorm in te vullen. Bijvoorbeeld via digitale (video)afspraken. Als dit tot onoverkomelijke problemen leidt, kan de teammanager van uw hulpverlener in uitzonderlijke situaties besluiten om het contact toch fysiek te laten plaatsvinden (rekening houdend met de veiligheidsinstructies).

Cliënten aanmelden blijft gewoon mogelijk

U kunt cliënten gewoon blijven aanmelden via het Frontoffice. Ondanks dat onze Frontoffice-medewerkers vanuit huis werken, zijn/blijven zij – naast e-mail – telefonisch bereikbaar voor vragen op 088 – 505 84 00.

Tien tips voor omgaan met ‘nieuwe thuissituatie’

Door het corona-virus verblijven (pleeg)ouders, kinderen, medewerkers noodgedwongen thuis. Dit zorgt voor veel vragen want hoe ga je daar goed mee om? Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) heeft voor kinderen, ouders en hulpverleners daarom een handige themapagina gemaakt: Omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Hier staan onder andere 10 TIPS voor hoe je kunt omgaan met de nieuwe thuissituatie.

Overheids- en RIVM-richtlijnen leidend

De Rading leeft alle geldende voorzorgsmaatregelen en richtlijnen na die de overheid en het RIVM stellen en volgt de ontwikkelingen op de voet. Zo nodig treffen we nieuwe maatregelen.

Houd s.v.p. onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen.

Zorg goed voor uzelf en elkaar!