Het mooie aan deeltijdpleegzorg

Het mooie aan deeltijdpleegzorg

Deeltijdpleegzorg is samen opvoeden

Nicolien van den Berg is sinds 2020 bestuurder van De Rading én zorgt in deeltijd voor meerdere pleegkinderen. Een waardevolle combinatie waarin hart en hoofd dicht bij elkaar komen. Ze vertelt over haar rol als deeltijdpleegouder.

Dubbel feest

Bestuurder De Rading Nicolien van den Berg

Bestuurder en deeltijdpleegmoeder Nicolien van den Berg

“Vorige week was één van onze pleegkinderen jarig. Op haar verjaardag was ze thuis bij haar moeder. We belden haar en kregen een blij kind aan de telefoon. Van ons had ze een kaartje gekregen voor haar verjaardag en mama had het aan haar voorgelezen. Apetrots was ze! Natuurlijk vroegen we naar het cadeau dat ze voor haar verjaardag had gekregen. ‘Mooie knutselspullen’ én zei ze ‘volgende week bij jullie krijg ik ook nog een cadeau’. Heel fijn dat we er op belangrijke momenten voor haar kunnen zijn”.

In het hart

“Later die week hadden we met de moeder een overleg over het gedrag van ons andere pleegkind samen met andere betrokkenen, onder wie de wijkcoach. In dat gesprek kwam naar voren dat zijn gedrag op de BSO anders was. Waarop moeder zei: ‘Maar dat klopt ook want van ons houdt hij!’ En daarachteraan ‘want hij is bij ons, bij mij en bij Nicolien, thuis.’ Dat doet je als pleegouder goed om te horen”.

Co-ouderschap pleegouders-ouders

“Wat de essentie is van deeltijdpleegzorg? Er samen voor de kinderen zijn en in verbinding met de biologische ouders de zorg en opvoeding vormgeven. Dat is wat er zo mooi is aan deeltijdpleegouder zijn. Het betekent namelijk voor kinderen dat ze thuis kunnen wonen, bij hun ouders. En dat ze er een tweede thuis bij hebben. Hierdoor wordt hun rugzak rijk gevuld met ervaringen. Voor mij is deeltijdpleegzorg een vorm van co-ouderschap. Je omhelst er niet alleen de pleegkinderen mee, maar het hele gezin waar ze deel van uitmaken. Ook mijn rugzak wordt zo gevuld met veel rijke ervaringen!”

 

__________________________________________________________________

MEER WETEN OVER DEELTIJDPLEEGZORG?

Bel of mail het team van de Centrale Aanmelding. Zij staan u graag te woord!
U bereikt hen telefonisch op 088 – 505 84 00 of per e-mail.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email