Een ‘Dromenkamer’ voor pleegkinderen

Een ‘Dromenkamer’ voor pleegkinderen

De Ruilfabriek en De Rading starten project ‘Dromenkamer’

Samen met Stichting De Ruilfabriek zijn wij in de regio Utrecht een project gestart om pleegkinderen een ‘Dromenkamer’ te geven. Dit project biedt een helpende hand om voor een pleegkind een kamer te creëren waarin het zich veilig en thuis voelt. De eerste kamer die een make-over krijgt is van Jim, die te zien is in een documentaire die vanaf vandaag te bekijken is.

Kamers van pleegkinderen restylen

Stichting De Ruilfabriek heeft haar hart opengesteld om met haar expertise en connecties kamers te restylen van pleegkinderen.

Ilja Jansen (Founder van De Ruilfabriek):

“Met de opbrengst van onze kerstpakkettenactie wilde ik graag iets doen voor pleegkinderen. Toen ik met De Rading in gesprek ging, kwam ik er al snel achter hoeveel behoefte hieraan is. Daarom hebben we van de eerste ‘make-over’ een documentaire gemaakt. Van het moodboard tot het restylen, we willen laten zien wat dit project betekent, zodat we nog veel meer kinderen kunnen helpen aan hun eigen Dromenkamer.”

Nicolien van den Berg (Bestuurder van De Rading):

“Het is voor alle partijen heel ingrijpend als een kind (gedeeltelijk) uit huis geplaatst wordt. Iedereen moet wennen aan een nieuwe situatie en het kind moet zich thuis gaan voelen in een nieuw huis en gezin. Daarom is dit initiatief ook zo welkom. Met de Dromenkamer kunnen we een stukje veiligheid en geborgenheid aan het kind bieden door hun kamer aan te passen naar hun wens. Dit kan praktisch door het vinden van een juist meubelstuk, maar ook door bepaalde kleuren van het ouderlijk huis terug te laten komen, of een mooie fotocollage met herinneringen aan de muur.”

Dromenkamer-cadeaukaart

Dit project wordt voortgezet door de opbrengsten uit de Dromenkamer-cadeaukaart. Deze cadeaukaart is het gehele jaar door te kopen en ook zakelijk in te kopen, bijvoorbeeld als kerstpakket. En denk ook eens aan de Dag van de Vrijwilliger, Sinterklaas, een jubileum, Secretaressedag of als bedankje voor het harde thuiswerken!

De kaart is te besteden in de Dromenkamer-webshop.

Zo krijgt geven betekenis!

Kijk op Dromenkamer voor de mogelijkheden, losse donaties of samenwerkingen.

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email