Geslaagde kindgericht werven zoektocht voor twee broers

Deeltijdpleeggezin gevonden voor Tim en Daan na kindgericht werven actie

Deze zomer waren we op zoek naar een deeltijdpleeggezin voor Tim (13) en Daan (10). In hun leven was al veel gebeurd en nog steeds aan de hand. Mede vanwege de ziekte van hun moeder. Er was daarom behoefte aan een langdurig pleeggezin dat hen ‘parttime’ kon bijstaan in moeilijke tijden én waar ze sámen terecht konden.  

Lastige maar geslaagde zoektocht

Omdat beide broers een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben, maakte dit de zoektocht niet eenvoudig. Kindgerichte werving werd ingezet maar leverde ieerste instantie niet het gewenste pleeggezin op. Totdat kindgericht werver Nienke Boonstra nogmaals binnen De Rading een oproep deed. Een ultieme poging om dat éne geschikte pleeggezin te vinden.

Toeval of niet?

Toeval of niet, maar precies op dat moment werd de screening afgrond van een pleeggezin dat perfect bij deze jongens paste. Deze pleegouders gaven tijdens het onderzoek al aan dat zij openstaan voor kinderen met ASS. En er bleken méér raakvlakken te zijn.

Zij trainden op dat moment een pup om geleidehond te worden. En wat bleek? De vader van de jongens had zelf ook een hulphond. Daarnaast hebben deze pleegouders zelf twee (oudere) zoons met een sterke onderlinge band, net als Tim en  Daan. Toen zij tijdens de kennismaking aan de broers vertelden dat hun zoon net voor een studieopdracht een raket had gelanceerd, waren Tim en Daan helemaal onder de indruk.

Een plek waar je jezelf kunt zijn

Nienke: ‘Ik vind het zo bijzonder dat deze pleegouders precies op het juiste moment in beeld kwamen. De rust die zij uitstralen, werkt uitstekend bij de dynamiek van de twee broers. Op de dag dat zij als pleeggezin werden geaccepteerd, heb ik ze gebeld en een week later maakten ze al kennis met Tim en Daan.”

“Ik ben heel blij dat ik voor de broers deze plek heb gevonden waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Dat verdienen ze!”

Vragen over kindgericht werven voor pleegkinderen?

Stel ze per mail of bel 030-2724353.