Droomplek gevonden voor Randy

Droomplek gevonden voor Randy

Nadat we begin dit jaar een kindgericht-werven-oproep deden voor Randy (17 jaar) vonden we voor hem al vrij snel de ideale plek: een pleeggezin waar hij de ruimte krijgt zijn gang te gaan, maar waar hij ook geholpen wordt zijn leven* weer vorm en inhoud te geven. 

Tijdens de kennismaking voelde Randy gelijk een klik, waarna je hem zag ontspannen en hij goed kon vertellen wat hij wel en niet fijn vindt. Dat de hond van het gezin vrijwel meteen aan zijn voeten lag, hielp ook. Die vroeg vervolgens om geaaid te worden door zijn poot op Randy’s knie te leggen.

Wat verder erg aansprekend was, is dat beide pleegouders in de ICT werken. Dat wil Randy later ook én het betekent dat ’t internet er altijd goed werkt. Wat als je van gamen houdt een dikke plus is.

Toen Randy aan het eind van het gesprek gevraagd werd of hij een keertje wilde mee-eten om verder kennis te maken, was zijn antwoord “Ik vind het hier fijn en ik wil deze week graag komen eten.”

En daar bleef het dus niet bij, want hij woont intussen al een aantal maanden op deze droomplek. Wist je dat Randy zelfs af en toe de hond uitlaat? Terwijl hij vooraf nog had aangegeven dat mochten pleegouders een hond hebben, hij echt niet van plan was ‘m te gaan uitlaten 😉

 

 

*Randy groeide op bij zijn moeder. Nadat zij ziek werd, zorgde hij maandenlang voor haar. Zijn moeder overleed vrij plotseling, waarna Randy (vrijwel) alleen achterbleef.