Groen licht voor pleegzorg

Groenlicht-campagne Week van de pleegzorg 2021

Er is al jaren een tekort aan pleegouders, terwijl er alleen maar meer kinderen bij komen die een pleeggezin zoeken. Te weinig pleegouders betekent dat die kinderen vaker doorgeplaatst worden of dat het lang duurt voordat de juiste match met een fijn (tijdelijk) thuis gevonden is. Immers, ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin: een plek om zelfvertrouwen op te doen en zich verder te ontwikkelen. In de Week van de Pleegzorg (2 – 10 november) wordt hier extra aandacht voor gevraagd. Zo zullen op vele plekken in het land monumenten en gebouwen groen verlicht worden. Een symbolisch gebaar om pleegkinderen #groenlicht te geven voor een mooie toekomst!

Ook De Rading zet zich hiervoor tijdens deze actieweek in. We geven aandacht online én op straat aan de #groenlicht-campagne en zorgen samen met gemeentes voor informatiemarkten en bijeenkomsten over wat het betekent om je wereld voor een pleegkind te openen.

Er zijn zowel fysieke als online informatieavonden waarin de verschillende facetten van pleegzorg aan bod komen. Ook vertelt een ervaren pleegouder over de dagelijkse praktijk en wordt ingegaan op vragen van deelnemers.

Meer weten over pleegzorg?

Zie hier extra informatie en op deze pagina het aanmeldformulier voor een informatieavond op locatie of online!