Kindgericht werven in de buurt

Kindgericht werven in de buurt

Tweeling vindt pleeggezin na kindgericht-werven-buurtactie

De ervaring leert dat het steeds lastiger wordt om geschikte pleeggezinnen te vinden. Laat staan voor een tweeling van 17 jaar: twee mondige meiden die niet langer thuis kunnen blijven wonen, maar ook nog niet toe zijn aan zelfstandig wonen.

Kindgericht werven in de buurt, samen met school

Omdat deze meiden* een druk sociaal leven hebben, willen ze liever niet hun vrienden en vriendinnen hoeven achterlaten om naar een pleeggezin in een andere stad te verhuizen. Er wordt daarom een kindgerichte wervingsactie bij hen in de buurt gestart. Samen met de zusjes wordt een zoekprofiel opgesteld en contact gelegd met hun middelbare school. Die is zeer betrokken en bereid de oproep* ‘Pleeggezin gezocht voor een tweeling van 17’ onder hun 150 medewerkers te verspreiden. Vijf van hen reageren.

*Stel dat deze oproep niets zou hebben opgeleverd, dan had de volgende stap een ‘advertentie‘ op sociale media kunnen zijn.

Vijf docenten willen pleeggezin zijn

De vijf ontvangen reacties bespreken we vervolgens met de tweeling, maar zonder al te vertellen om welke docenten het gaat. Als leerling kan je mening over een leerkracht immers best een vertroebeld beeld geven.

Kiezen bij wie je ’t liefst woont

Nadat de meiden hun keuze hebben gemaakt, horen ze om wie het gaat. De tweeling is meteen enthousiast want precies met die docent hebben ze een goede band!

Bij de ‘officiële’ kennismaking die daarna volgt, gaat hun eerste vraag direct over uitgaan. En wat blijkt later? De zusjes vinden het zó gezellig bij hun pleegouders dat ze het liefst vriendinnen thuis uitnodigen om bijvoorbeeld samen te netflixen, in plaats van er nog op uit te willen.

Vragen over kindgericht werven?

Marieke of Susan, medewerkers kindgericht werven, beantwoorden ze graag! U bereikt hen telefonisch via 030 – 272 43 53 maar (eerst) een e-mail sturen kan natuurlijk ook: mail Marieke of mail Susan.

 

*Om hun privacy te beschermen is dit niet een echte foto van de tweeling.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email