Luistertip: podcast over pleegzorg

Luistertip: podcastaflevering over pleegzorg

Onze collega Marieke Spijker (Kindgericht werver) was te gast bij de podcast ‘Inclusief Ouderschap’ van Diego González-Clark. Deze podcastaflevering is een open en eerlijk gesprek waarin alle facetten van pleegzorg aan bod komen.

Diego González-Clark is oprichter van de podcast ‘Inclusief Ouderschap’ en acteur, columnist, voormalige Prince Charming én alleenstaande vader met een missie. “Ik wil taboes doorbreken en alle vormen van ouderschap belichten.”

Podcast ‘Inclusief Ouderschap’

Diego González-Clark

Diego heeft zelf ervaren hoe complex het is om een ouderwens te hebben, maar afhankelijk te zijn van anderen om deze diepgewortelde wens in vervulling te laten gaan. Daarom gaat hij in zijn podcast in gesprek met onder anderen ervaringsdeskundigen, experts en belangenbehartigers over alle vormen van ouderschap. Het gaat over het hebben van een ouderwens in een vorm buiten de norm: adoptie, pleegzorg, IVF, IUI, co-ouderschap, draagmoederschap en andere vormen van ouderschap die je je misschien niet eens kunt voorstellen.

Aflevering 4 gaat over pleegzorg en hiervoor had hij onze expert Marieke uitgenodigd. Ze bespreken alles van voor tot achter en van boven tot onder om een zo breed mogelijk inzicht te geven in deze (deeltijd)vorm van ouderschap.

Luister de aflevering nu via Spotify.

 

* Persfoto van fotografe Nathalie Hennis
* Podcastproducent ILVY Network