Nieuw POR-lid stelt zich voor

Nieuw lid Pleegouderraad stelt zich voor

“Mijn naam is Robin den Hoed en sinds 1 april 2021 ben ik samen met mijn partner Maurice de trotse pleegouders van Danilo, nu 2,5 jaar oud. Wij genieten er iedere dag weer van om voor hem te mogen zorgen en hebben daarbij een erg prettig en regelmatig contact met zijn moeder.

In het dagelijks leven werk ik bij een internationale adviesorganisatie op het gebied van corporate communicatie. Naast lid van de Pleegouderraad ben ik ook bestuurslid van het Ronald McDonald Huis in Utrecht.

Ongeveer 4 jaar geleden ontstond bij ons de gedachte om ons gezin open te stellen voor een pleegkind. Na een online zoektocht en eerste kennismaking kwamen wij bij De Rading uit. De introductie verliep zeer prettig en wij kijken beiden positief terug op de introductieavonden. Ook de pleegzorgbegeleiding verliep en verloopt zeer prettig en constructief.

Onze ervaring is dat aan het begin van een pleegoudertraject nog helemaal niet duidelijk is wat er allemaal op je afkomt. Nu we 2 jaar verder zijn, merken we vooral de behoefte aan meer informatie. Informatie over de mogelijkheden voor specifieke zorg, over onze rechten en plichten als pleegouders en over hoe zo goed mogelijk te blijven omgaan met de biologische ouders en hun familie en vrienden.

Vanuit mijn werkervaring draag ik binnen de Pleegouderraad (POR) daarom graag bij aan het zo goed en volledig mogelijk informeren van alle pleegouders.

Mijn eerste kennismaking met de leden van de POR, maar ook met het bestuur van De Rading, zijn positief. Ik ervaar een prettige en open sfeer en de bereidheid om naar elkaar te luisteren en dingen aan te passen als dit nodig is. De recent gehouden enquête pleegoudertevredenheid geeft hiervoor goede aanknopingspunten.

Via de POR hoop ik je dus zo goed mogelijk te informeren, maar ook te vertegenwoordigen, én je een keer te ontmoeten! Op bijvoorbeeld een van de bijeenkomsten die voor pleegouders georganiseerd worden.

Laat het de Pleegouderraad vooral weten als we iets voor je kunnen betekenen!

 

Contactgegevens POR

Je bereikt de Pleegouderraad per mail op por@rading.nl en per post via:

De Rading Jeugd & Opvoedhulp
p/a De Pleegouderraad
Kosterijland 46
3981 AJ  Bunnik