Sportvrienden komt ook naar Amersfoort!

Sportvrienden komt ook naar Amersfoort!

Sportvrienden: gratis samen sporten voor studenten en jongeren-in-jeugdhulp

In navolging van de succesvolle Utrechtse rondes in 2018 en 2019 komt Sportvrienden in 2020 voor ’t eerst ook naar Amersfoort! In januari start On the Move Utrecht (initiatiefnemer) in samenwerking met de Sportacademie van MBO Amersfoort een Sportvrienden-pilot.

Sportvrienden gaat om het matchen van studenten met jongeren die jeugdhulp krijgen en daarna, op basis van gelijkwaardigheid, 10 weken lang lekker (gratis) samen sporten. Daaraan voorafgaand doorlopen de deelnemers een Funclinic en een Sport-Matching-Event.

Funclinic

In een Funclinic maken studenten en jongeren via sport & spel kennis met het Sportvriendenaanbod en kiezen ze wat het best bij hen past (in dit geval fitness of sportspelen). De Funclinic in Amersfoort is op woensdag 8 januari van 19:00 tot 20:00 uur bij de Sportacademie van MBO Amersfoort (Bokkeduinen 11).

Sport-Matching-Event

Na de Funclinic vinden jongeren en studenten hun sportmaatje tijdens het Matching-Event op woensdag 15 januari van 19:00 tot 20:00 uur. Locatie: Sportacademie MBO Amersfoort.

Startersles studenten

Voordat het gratis-samen-sporten begint, volgen alleen de deelnemende studenten – voorafgaand aan het Matching-Event – eerst nog een startersles. Tijd: van 18:30 tot 19:00 uur.

Start samen sporten

Het gratis-samen-sporten begint op 22 januari 2019.

Doen! Nú aanmelden want er is maar beperkt plek

Meld je per mail aan bij On The Move en vermeld daarin je naam, leeftijd, of je student bent of jeugdhulp krijgt, je adres, woonplaats en telefoonnummer.

Vragen?

Stel ze via info@onthemoveutrecht.nl

Bekijk de Sportvrienden-video

 


Sportvrienden matcht in Amersfoort jeugdhulpjongeren met studenten.

Sporten maakt je niet alleen fysiek en mentaal sterk(er), het levert ook fun en vriendschappen op. Iets wat elke jongere verdient én moet kunnen ervaren! Sport is voor jongeren in de jeugdhulp alleen niet vanzelfsprekend. Om sporten aan te moedigen en het contact tussen jeugdhulpjongeren en studenten te bevorderen, is Sportvrienden ontwikkeld.
Studenten verdienen door hun deelname punten voor schoolprojecten.