Sportvrienden matcht studenten en jeugdzorgjongeren

Sportvrienden matcht studenten en jeugdzorgjongeren

Sportvrienden matcht in Utrecht en Amersfoort studenten en jeugdzorgjongeren.

Sportvrienden zorgt dat een jongere die jeugdhulp krijgt, wordt gekoppeld aan een sportmaatje (student). Samen gaan zij, op basis van gelijkwaardigheid, een sporttraject doen. 

Sporten maakt je fysiek en mentaal sterk(er) en levert bovendien lol en vriendschappen op. Iedere jongere verdient dat én moet dit kunnen ervaren! Sport is voor jongeren in de jeugdzorg alleen niet vanzelfsprekend. Om te stimuleren dat ook zij sporten, en tegelijkertijd hun netwerk uitbreiden en versterken, is Sportvrienden ontwikkeld.

Wie kan Sportvriend worden?

Eerstejaars studenten van de Hogeschool Utrecht, derdejaars studenten van het ROC Utrecht en met ingang van 2020 studenten van MBO Amersfoort kunnen Sportvriend worden van jongeren in de jeugdzorg (13-21 jaar).

Sport-Matching-Event

Tijdens een Sport-Matching-Event maken studenten en jongeren uit de jeugdzorg kennis met elkaar en met het sportaanbod van Sportvrienden. Wanneer er een klik is tussen een student en jongere, beginnen zij samen een sporttraject naar keuze. Bijvoorbeeld tennis, dans, voetbal of snowboarden. Een sporttraject duurt drie maanden. Het zijn 10 lessen van minimaal een uur. Na die drie maanden kunnen de Sportvrienden natuurlijk doorgaan en samen nog een traject doen. Willen ze met hun maatje daarna liever sporten bij een reguliere sportvereniging? Dan helpt Sportvrienden hen bij de aanmelding.

Sportvrienden Utrecht/Amersfoort: geslaagde invulling Maatschappelijke Diensttijd

Lekker samen sporten met een jongere die jouw ervaring en steuntje in de rug goed kan gebruiken? Word Sportvriend en vergroot samen je wereld plus kansen op succes!

Als Sportvriend krijg je begeleiding van een sportcoördinator plus drie (aparte) gastlessen waarvoor je, in overleg met je opleiding, studiepunten verdient. En dit krijg je ook:

  • Certificaat Invulling Maatschappelijke Diensttijd
  • Sportcadeaubon (na afsluiting sporttraject)
  • Gratis sportlessen

Doen! Je aanmelden als Sportvriend

Lijkt Sportvriend worden ook jou wel wat? Meld je dan nu aan via het Sportvriendenaanmeldformulier.

Heb je vragen?

Stel ze gerust via info@onthemoveutrecht.nl. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

 

Sportvrienden is een samenwerkingsproject van Jeugdzorg, Onderwijs en Sport. Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw dat Sportvrienden als een van de proeftuinen aanwees voor het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd.

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email