Waarom advertenties voor pleegkinderen

Waarom advertenties voor pleegkinderen

Advertenties voor pleegkinderen

Via onze socialemediakanalen ziet u soms advertenties waarin wij pleegouders zoeken voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Doen wij dit voor alle pleegkinderen? Nee zeker niet!

Wanneer wel

Zodra een kind bij De Rading wordt aangemeld voor pleegzorg is de eerste stap om te kijken of er mensen in de directe omgeving zijn waar hij/zij terecht kan. Zoals familie of vrienden. Zijn die mensen er niet, dan kijken we of er een geschikt gezin in het eigen pleegouderbestand van De Rading staat. Helaas is dit niet voor alle kinderen het geval. Of wordt soms naar gezinnen gezocht met heel specifieke kenmerken. Ook dan kiezen we eventueel voor advertenties op sociale media.

Door sociale media in te zetten, bereiken we meer potentiële pleegouders. Want misschien woont u wel in dezelfde omgeving als een pleegkind? Of herkent u iets in een van de verhalen? Of hebt u nog niet eerder over pleegzorg nagedacht maar wordt u geraakt door het verhaal van een van die kinderen.

Pleegouders die we via deze weg vinden, worden vervolgens onderzocht. Net als alle andere pleeggezinnen van De Rading. Bedoeld om te kijken of een goede match kan worden gemaakt met het desbetreffende kind.

Privacybescherming

Advertenties voor pleegkinderen stellen we uiteraard met grote zorgvuldigheid samen. We gebruiken verzonnen namen en ook staan de kinderen nooit zelf op de foto. Verder worden zowel de ouders áls de kinderen nauw betrokken bij de inhoud ervan en wordt een advertentie pas gepubliceerd na hun toestemming!

Meer weten over advertenties voor pleegkinderen?

Stel uw vragen per mail of bel 030-2724353.

Noot

Wat pleegouder worden zoal inhoudt, leest u hier.