Aanmelden 16-6-2021

Aanmelden 16-6-2021

Online infoavond 16 juni ‘Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien’

Het programma begint plenair in Microsoft Teams. Vervolgens word je toegevoegd aan één van de drie themakamers (break-out rooms). Er zijn twee rondes.

Themakamer 1 – Informele zorg

Er zijn gezinnen die overbelast zijn geraakt en kinderen die even extra aandacht nodig hebben. We bespreken samen welke mogelijkheden er zijn om laagdrempelig impact te hebben voor het gezin en/of kind.

Themakamer 2 – Pleegzorg

In Nederland wonen ongeveer 20.000 kinderen voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Dit komt omdat ouders (tijdelijk) niet voor hun kinderen kunnen zorgen. Vaak vanwege complexe problemen. Voor deze kinderen worden pleeggezinnen gezocht. Weekendpleegzorg behoort ook tot de mogelijkheden en kan heel helpend zijn. Als pleeggezin zorg je tijdelijk of langdurig voor een kind/jongere tussen de 0-21 jaar. Bijvoorbeeld de hele week, of in vooraf afgesproken weekenden.

Themakamer 3 – Gezinshuis

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van hulp en zorg voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Gezinshuisouders (echtpaar, samenwonend stel of single) vangen hen op in hun gezin in een normale leefomgeving. Gezinshuisouders vormen 24/7 de vaste basis en bieden professionele begeleiding.

Aanmeldformulier

  • * Verplichte velden

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?