Broers Lars (6) en Mathijs (12)

Broers Lars (6) en Mathijs (12)

Lars en Mathijs zoeken beide een fijn deeltijdpleeggezin in regio Amersfoort-Barneveld

Voor twee broers zijn we op zoek naar een fijn gezin waar zij één keer per maand mogen logeren. De broers wonen samen in een pleeggezin, maar voor het weekend zoeken we twee aparte gezinnen. Zodat ze ook even alleen van de aandacht kunnen genieten!

Over Lars

Lars is een lief maar pittig jongetje van 6 jaar. In zijn ontwikkeling is hij jonger. Lars is zelden stil, hij wil de hele dag met je kletsen en staat graag in de aandacht. Wanneer hij je aandacht heeft, kan hij leuk spelen en is hij super creatief.

“Lars kan van een deksel een vrachtwagenstuur maken om zo de wereld over te crossen”

Andere kinderen vindt hij super gezellig, maar ook wel lastig om de aandacht mee te delen. We zoeken een stevig gezin dat dit in goede banen kan leiden, óf een plek zonder kinderen. Belangrijk is dat er in het logeerweekend alle tijd is voor Lars en veel 1-op-1 aandacht!

Over Mathijs

Mathijs van 12 jaar gaat volgend jaar naar de brugklas van het praktijkonderwijs. Hoewel hij heel fijn woont op de boerderij bij zijn pleegouders, heeft hij een duidelijke wens voor zijn logeeradres:

“Ik wil graag logeren in een gewone straat, waar ik met vriendjes buiten kan spelen”

Mathijs maakt makkelijk contact met andere kinderen, maar heeft moeite met sociale regels. Vaak snapt hij niet hoe andere mensen zich voelen en kan hij daar moeilijk mee omgaan. Dit heeft alles te maken met zijn autisme. Mathijs kan goed alleen spelen en is gek op grappen maken. Een gezin met andere kinderen zou hij heel gezellig vinden.

Wat voor type pleeggezinnen zoeken wij?

Voor beide jongens zijn we op zoek naar mensen die duidelijk en consequent zijn en die echt even tijd en aandacht voor ze hebben. Om pleegouders te ontlasten, zullen de jongens in hetzelfde weekend gaan logeren. Dit wordt ruim van tevoren gepland.

Bent/kent u het pleeggezin dat zijn wereld wil openen voor Lars of Mathijs?

Neem dan contact op met Marieke Spijker via m.spijker@rading.nl of 06 – 22 13 51 14.

Dank u wel!

 

Noot: vanwege hun privacy zijn de namen van de broers verzonnen en is de foto niet echt.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?