Paul (9)

Paul zoekt een weekend(pleeg)gezin in Amersfoort

Voor Paul van 9 jaar, die samen met zijn moeder in het AZC woont, zoeken we ‘logeerouders’ voor twee weekenden per maand. Deze sportieveling, die zichzelf kleine Pogba noemt, heeft in verschillende AZC’s gewoond. Daar maakte hij gemakkelijk vrienden die hij dan weer moest achterlaten. Hierdoor heeft Paul moeite met zich te hechten. Met zijn moeder heeft hij een sterke band.

Over Paul

Paul is een leergierige, slimme jongen die graag praat. Hij is in voor nieuwe dingen proberen en een echte doorzetter. Hij houdt ook van spelletjes doen – wint wel het liefst – én is een fanatiek voetballer. Zo noemt hij zichzelf kleine Pogba en wil hij er steeds beter in worden door nieuwe, technische trucs te leren.

Omdat Paul zich moeilijk kan concentreren, snel afgeleid is, gaat hij naar speciaal onderwijs. Hij is goed in lezen, rekenen en schrijven. Emotioneel heeft hij een achterstand. Kleine klasjes en een juf die hem veiligheid en bescherming biedt, geven hem de ruimte om te leren.

Paul is ’s nachts niet zindelijk en logeren is nog nieuw voor hem. Verder eet hij geen varkensvlees en gaat hij af en toe naar een protestantse kerk.

Over de logeerouders die Paul nodig heeft

We zoeken een warm, stabiel, actief gezin dat Paul veiligheid biedt. Een plek met geduldige (pleeg)ouders die hem aanspreken op zijn gedrag in plaats van op zijn persoon én die hem helpen over zijn gevoelens te praten.

Voor jonge kinderen is Paul lief en ook met oudere kinderen kan hij goed omgaan. Met kinderen van zijn eigen leeftijd vindt hij dat lastiger. Hij houdt van honden, vindt poezen iets minder.

Praktisch: kleine Pogba voetbalt op zaterdag, wil dit écht niet missen, en heeft op zondag om 11:00 uur zwemles in Amarena. Paul hoopt binnenkort zijn A-diploma te halen en wil dan graag voor B opgaan. Omdat Pauls moeder geen auto heeft zal hij ook daar moeten worden opgehaald en weer na toe terug worden gebracht.

Bent/kent u het gezin dat zijn wereld twee weekenden per maand wil delen met Paul?

Laat het weten aan Tekla Bos! Zij is telefonisch bereikbaar op 06 – 221 156 94 en per mail via t.bos@rading.nl. Dank u wel!

 

Noot: Voordat u kunt starten als pleegouder vindt een screening plaats. Als daarna blijkt dat de match er is, wordt u door De Rading verder op die rol voorbereid, ontvangt u pleegzorgbegeleiding en pleegzorgvergoeding en kunt u gebruikmaken van pleegoudercursussen/scholing van De Rading.

 

Vanwege zijn privacy is de naam van deze jongen verzonnen en is de foto niet echt.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email