Fabian (9)

Fabian zoekt een fijn (pleeg)gezin

Voor Fabian van 9 jaar zijn we op zoek naar een leuke en stabiele plek in regio Utrecht (Oog in Al) waar hij 1x in de 3 weken mag logeren. Het is voor hem leuk op die manier andere mensen te leren kennen, terwijl zijn pleegmoeder dan even tijd voor zichzelf heeft.

Over Fabian

Fabian is een vrolijke, behulpzame jongen. Hij is heel sociaal en een echte allemansvriend.

Fabian kan goed zelf spelen en heeft een rijke fantasie. Dan speelt hij de buschauffeur en verandert de kamer in zijn eigen bus inclusief bushalte. In zijn spel loopt hij iets achter op zijn leeftijdsgenootjes, maar wanneer Fabian iets echt interessant vindt kan hij je er alles over vertellen.

Deze 9-jarige volgt ook graag het jeugdjournaal en houdt ervan om naar een museum te gaan. Fabian kan dan uitgebreid vertellen over wat hij allemaal heeft gezien en gehoord.

Alles wat te maken heeft met hulpdiensten, treinen en andere voertuigen vindt hij super interessant.

Op zaterdag doet Fabian aan G-voetbal. Hier leert hij samenspelen met anderen en zich aan de spelregels houden. Ook kan hij er lekker zijn energie in kwijt.

“Voetbal vind ik heel leuk, maar soms ook niet want dan word ik er moe van.”

Wat voor type gezin zoeken wij?

Voor Fabian zoeken we een warm pleeggezin dat goed voor duidelijkheid en structuur kan zorgen. Hij wil namelijk graag de regie houden. Fabian kan hierin volhardend zijn en zoekt dan de grenzen op. Tegelijkertijd zoekt hij veel nabijheid. Zo speelt Fabian het liefst in dezelfde ruimte als waar andere mensen zijn.

Een gezin met andere kinderen zou goed passen. Een plek waar jongere kinderen zijn, sluit het best aan bij Fabians sociaal-emotionele niveau. Oudere kinderen, pubers, kunnen daarentegen ook goed. Het gaat er vooral om dat Fabian niet het gevoel heeft te moeten opboksen tegen leeftijdsgenootjes.

Bent of kent u het gezin dat zijn wereld wil openen voor Fabian?

Neem dan contact op met Iris Brusse via iris.brusse@koosutrecht.nl en/of bel haar op 06 – 82 78 71 71.

De Rading is een van de initiatiefnemers van KOOS. Iris werkt zowel voor KOOS als De Rading.

 

Noot: vanwege zijn privacy is de naam van deze jongen verzonnen en is de foto niet echt.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email