Broertjes Jakob en Jozef (bijna 4 en 2)

Broertjes Jakob en Jozef zoeken een pleeggezin voor 4 dagen per week in Amersfoort-Noord

We zoeken een deeltijd pleeggezin voor Jakob (bijna 4) en Jozef (bijna 2) om de ouders tijdelijk te ontlasten. Vader heeft een oogprobleem waardoor hij moeilijk licht kan verdragen en daarnaast psychische problemen waar hulp voor ingezet gaat worden. Moeder heeft een baan met onregelmatige uren en heeft naast de zorg voor de kinderen tevens de zorg voor vader. Dit maakt dat moeder overbelast dreigt te raken. Wie kan deze broertjes de helft van de week geven wat ze nodig hebben?

Over Jakob

Jakob is bijna 4 en heeft het syndroom van Down. Hij gaat naar speciaal onderwijs in Amersfoort. Jakob praat met gebarentaal en volgt een speciale praat-leesmethode. Hij geniet van speelgoed dat geluid maakt en duplo. Hij kan zich nog moeilijk concentreren, maar voor de tv lukt dit wel goed. Hij slaapt goed, wordt gevoerd met eten en is niet zindelijk. Jakob is een vrolijke jongen die gemakkelijk contact maakt en zich snel op zijn gemak lijkt te voelen in nieuwe situaties.

Over Jozef

Jozef is bijna 2. Hij loopt graag met allerlei dingen te sjouwen. Hij kan al wat langer geconcentreerd met zijn speelgoed spelen. Hij is een verlegen, vriendelijk jongetje. Jozef slaapt goed en doet ook een middagslaapje. Binnenkort gaat hij naar een kinderdagverblijf.

De broers zijn erg gehecht aan elkaar, ze slapen samen op een kamer. Ze zijn graag buiten.

Over het pleeggezin dat de broertjes nodig hebben

We zoeken een gezin voor 4 dagen per week met een voorkeur voor zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Maar deze dagen zijn in overleg (graag wel 4 dagen aansluitend).

Een goede samenwerking met de ouders is belangrijk omdat je de opvoeding met hen deelt. De ouders zijn gelovig en respect voor elkaar en voor ‘anders-zijn’ is belangrijk.

Er moet tijd, aandacht en ruimte voor de jongens zijn, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Bent/kent u het pleeggezin dat zijn wereld deelt met de broertjes?

Screening van een pleeggezin is onderdeel van de procedure. Het gezin wordt voorbereid door De Rading, krijgt begeleiding, pleegzorgvergoeding en kan gebruikmaken van Rading-interventies en -cursussen voor pleegouders.

Kunt u de gevraagde zorg bieden, of kent u iemand die dit mogelijk zou kunnen? Of hebt u vragen/wilt u meedenken?

Neem dan per mail of telefonisch (06-11225694) contact op met Tekla Bos.

 

Noot: vanwege hun privacy zijn de namen van de broertjes verzonnen en is de foto niet echt.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email