Ben (15)

Ben (15)

Ben (15) zoekt met spoed een pleeggezin in (omgeving) Zeist

Voor Ben zoeken we een pleeggezin in, of in de buurt van, Zeist zodat hij op zijn school en bij de scouting kan blijven. Door omstandigheden kan Ben niet langer bij zijn huidige pleegouders blijven, waar hij al vanaf zijn vijfde woont. Maar, zij willen hem wel graag blijven zien omdat zij dol op hem zijn én willen Bens nieuwe pleeggezin graag ondersteunen. Bijvoorbeeld tijdens de weekenden of in vakanties.

Het doel is uiteindelijk dat Ben vanuit zijn nieuwe pleeggezin toegroeit naar begeleid zelfstandig wonen.

Over Ben

Deze leuke, stoere tiener met humor is een echte doener. Hij heeft zijn leven goed op de rit en gaat naar een fijne school voor speciaal onderwijs in Zeist. Daar bereidt hij zich de komende drie jaar voor op zijn vmbo-diploma.

School is voor Ben een belangrijk anker. Hij gaat er goed om met zijn docenten en klasgenoten en zijn beste vriend zit zelfs bij hem in de klas.
De vrijdagavond is Bens scoutingavond (voor jongeren vanaf 15). Bij Scouting Zeist is hij al sinds zijn negende actief. Daar heeft Ben echt zijn plek gevonden en kent hij leuke mensen.
Ben heeft een zeer belast verleden. Hij is hierdoor getraumatiseerd en gaat er (wekelijks) voor naar therapie.

Verder is Ben een sportieve jongen. Hij is bijvoorbeeld regelmatig op de trampoline te vinden en doet dan salto’s en andere halsbrekende toeren. Of hij ligt er gewoon lekker op om naar de lucht te staren. Naast zich uitleven op de trampoline en andere sportieve ‘stunts’ uithalen, tennist Ben (inclusief competitie), houdt hij van mountainbiken, balsporten, dieren en vissen aan de haak proberen te slaan. En binnen vermaakt hij zich graag met zijn keyboard, dartboard of gamen.

Kortom, Ben houdt van dingen samen doen en dan het liefst sportieve uitdagingen.

Over het type pleeggezin dat Ben nodig heeft

Ben is gebaat bij regelmaat. Hij gaat zelfstandig naar school en zijn sporten, maar heeft begeleiding nodig bij zijn dagelijkse hygiëne, medicatie-inname (vanwege ADD/ADHD) en taken in huis. Hij laat zich hierin goed sturen.

Net als andere pubers is Ben dol op gamen en probeert hij de ruimte daarvoor op te rekken.

Omdat hij beïnvloedbaar is, is het belangrijk om een goede klik met Ben te hebben om te weten in welke leefwereld hij zich begeeft en zicht te houden op wat in hem omgaat.

Wat ook tijd en energie vraagt is ondersteuning bij Bens therapieafspraken.

We zoeken voor Ben een ervaren pleeggezin. Het liefst met oudere of uitwonende kinderen. Een gezin dat hem stimuleert in activiteiten en klussen doen in en om het huis.

Lees desgewenst hier meer over wat pleegouder worden inhoudt.

Bent u, of kent u, het pleeggezin dat Ben een thuis geeft?

Laat het weten aan Tekla Bos. Zij is per e-mail bereikbaar via t.bos@rading.nl en telefonisch op 06 – 22 11 56 94.

Ook bij vragen, of als u meer wilt weten, staat Tekla u graag te woord.

Dank u wel!

 

Noot: vanwege zijn privacy is de naam van deze tiener verzonnen en is de foto niet echt.

 Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?