Tweeling (bijna 1)

Steungezin gezocht voor een vrolijke tweeling (jongen en meisje)

Voor een moeder die haar tweeling (bijna 1) alleen opvoedt, zoeken we voor twee weekenden per maand (of bijvoorbeeld zondag-maandag) een pleeggezin in Amersfoort Noord, met het liefst eigen kinderen of ervaring met kinderen. Uit een eerdere relatie heeft deze moeder een dochter die ieder weekend bij haar is.

Moeder heeft de dappere stap gezet om ondersteuning te zoeken bij de zorg voor haar kinderen:
• Om tijd voor zichzelf te creëren zodat ze therapie kan volgen.
• Omdat ze de tweeling ook een ander gezinssysteem gunt.
• Omdat ze graag tijd alleen met/voor haar andere dochter wil hebben.

Over de tweeling

Broertje en zusje ontwikkelen zich goed. Ze kunnen staan, maar nog niet lopen. Ze slapen twee keer op een dag en slapen ‘s nachts goed door tot de volgende ochtend zeven uur.
Ze eten het liefst mee met wat de pot schaft. Ze vermaken elkaar, maar kunnen ook alleen spelen. In sneltreinvaart kruipen ze de hele kamer door.
Ze zijn vrolijk en goed gehecht aan moeder.

Over het pleeggezin dat we zoeken

De tweeling is gebaat bij een stabiele situatie waar tijd en aandacht is om hen te laten wennen. Hiervoor willen we graag de interventie VIB-Gehechtheid inzetten om de overgang van hun moeder naar het pleeggezin goed te laten verlopen.

Daarnaast is het belangrijk om te investeren in het contact met moeder. Om een vertrouwensrelatie met haar op te bouwen en af te stemmen op wat zij belangrijk vindt in de zorg voor haar tweeling.

Bent/kent u dit pleeggezin?

Laat het weten aan Tekla Bos. Zij is per e-mail bereikbaar via t.bos@rading.nl en telefonisch op 06 – 22 11 56 94. Ook bij vragen, of als u meer wilt weten, staat Tekla u graag te woord!

Dank u wel.

 

Noot: Een screening maakt deel uit van de pleegouder-worden-procedure.

 

Noot: vanwege hun privacy is de foto van de tweeling niet echt.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email