Yasmin (16), Yussef (10)

Yasmin (16) en Yussef (10) zoeken een pleeggezin in Amersfoort

Voor broer en zus Yussef en Yasmin zoeken we een pleeggezin, omdat hun moeder in behandeling is voor psychische problemen. Wij hopen dat zij nadat de behandeling is beëindigd weer voor hen kan zorgen, maar dit is nog onzeker. We zijn daarom op zoek naar een tijdelijke plek waar eventueel ook mogelijkheden zijn voor langere tijd. Het liefst in Schothorst vanwege Yussefs school en omdat hij en zijn zus dan dicht bij hun moeder, vrienden en vriendinnen kunnen blijven.

Broer en zus omschrijven het pleeggezin waarnaar we zoeken als “Een gezin waar het gezellig is, waar we samen dingen doen, maar waar ook ruimte is om ons op onze eigen kamer terug te kunnen trekken. En natuurlijk goede humor”.

Over Yasmin

Yasmin start in september op het mbo in Barneveld om dierenartsassistent te worden. Haar lievelingsdieren zijn katten, vlinders en pinguïns. Ze werkt nu in een drogisterij, maar gaat na de zomer op zoek naar een baan met dieren. In bijvoorbeeld een asiel. Ze spreekt graag af met vriendinnen voor een terrasje of samen winkelen. Ze houdt van fashion en wil er graag leuk uitzien. Later wil ze reizen en zorgen voor beschermde dieren.

“Mijn vriendinnen zeggen dat ze het fijn vinden om met me te praten, omdat ik hen vaak goed raad kan geven.”

Haar minder sterke kant is dat Yasmin het moeilijk vindt haar gevoelens te uiten. Dit zou ze graag leren.

Over Yussef

Yussef gaat naar groep 7. Begrijpend lezen en taal kan hij goed. Rekenen is minder sterk. Later wil Yussef graag archeoloog worden.

“Ik vind het leuk om oude dingen te vinden onder de grond, botten, oude spullen, en heel gaaf zou het zijn als ik een dinosaurus vind”.

Ook is Yussef geïnteresseerd in de onderwaterwereld, dolfijnen, orka’s en zou hij wel in de dierentuin willen werken. Yussef speelt graag met zijn vrienden Robloxgames en buiten voetbalt hij het liefst. Yussef zou graag bij een voetbalclub willen. FC Barcelona is zijn favoriete club.

Over het type pleeggezin dat Yussef en Yasmin nodig hebben

We zoeken een niet te streng Islamitisch gezin. Een plek waar tijd en aandacht is voor de kinderen. Waar over gevoelens open gepraat kan worden, waar je fouten mag maken, daar van mag leren en waar een meningsverschil besproken kan worden. Een gezin waar met respect met elkaar wordt omgegaan.

Yussef en Yasmin willen het liefst een eigen kamer. Hun voorkeur gaat uit naar een gezin met grote of echt kleine kinderen. Een gezin zonder kinderen kan ook. Ze kunnen zich goed aan regels en afspraken houden die binnen het gezin gelden.

Het pleeggezin dat wij voor hen zoeken* moet in staat zijn op een passende manier samen te werken met hun moeder en vader. Beide kinderen hebben een sterke band met de familie. Ze hebben veel meegemaakt en hebben hiervoor nog therapie nodig.

*Een screening van het gezin is onderdeel van de procedure.

Bent/kent u het gezin dat zijn wereld met Yasmin en Yussef wil delen?

Laat het weten aan Tekla Bos. Zij is per e-mail bereikbaar via t.bos@rading.nl en telefonisch via 06 – 22 11 56 94.

Dank u wel!

 

 

Noot: vanwege hun privacy zijn de namen van deze kinderen verzonnen en is de foto niet echt.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email