Leon (9) en Lenn (4)

Leon (9) en Lenn (4)

Broertjes Leon en Lenn zoeken een pleeggezin

Voor Leon (9 jaar) en Lenn (4 jaar) zoeken we pleegouders in de provincie Utrecht. Omdat Leon en Lenn dol zijn op elkaar en veel aan elkaar hebben, zoeken we één pleeggezin dat voor hen allebei wil zorgen.

Leon en Lenn zijn samen met hun zusje uithuisgeplaatst omdat sprake was van huiselijk geweld. Binnenkort start een onderzoek om te beoordelen of terugplaatsing mogelijk is.

De jongens zien hun moeder ongeveer eens per 1 à 2 weken. Zij hebben op dit moment geen contact met hun vader, maar dit wordt wel weer opgestart (in dezelfde frequentie als met hun moeder). Over contact met de kinderen onderling moeten nog afspraken worden gemaakt.

Over Leon

Leon gaat naar speciaal onderwijs omdat hij een benedengemiddelde intelligentie heeft. Het gaat goed met Leon op school. Hij vindt het leuk om buiten te spelen, voetbalt graag, is erg behulpzaam en houdt van spelletjes doen. Ook voert hij graag taakjes uit. Leon krijgt op school zwemles.
Als de spanning bij Leon oploopt, heeft hij weleens ‘ongelukjes’.
Leon kan niet tegen onrecht en kan dan boos worden en weglopen (naar zijn kamer). Hij leert nu om het aan te geven als hij boos is en erover te praten. Dit lukt hem steeds beter.

Over Lenn

Lenn is net gestart op een reguliere basisschool. Hij doet het daar prima en kan goed meekomen. Lenn houdt van spelen met lego en auto’s en dan vooral graag samen met zijn broer. Die is zijn houvast. Lenn is ook dol op zijn knuffeltijger. Die draagt hij zo veel mogelijk bij zich.
Verder is hij gek op eten en dan vooral lekkere dingen. Daarin moet Lenn begrensd worden.

Over het type pleeggezin dat de broertjes nodig hebben

Leon en Lenn hebben baat bij een voorspelbare, duidelijke structuur. Ze zijn niet met huisdieren opgegroeid, maar vinden dat wel leuk en hebben geen allergieën.
Vanwege een mogelijke terugplaatsing naar huis zoeken we pleegouders die hieraan kunnen/willen meewerken, én die langdurig voor de broertjes willen zorgen, mocht naar huis teruggaan niet haalbaar zijn.

Bent u of kent u het pleeggezin dat Leon en Lenn een thuis kan geven?

Laat het weten aan Jessica van Dommelen. Zij is per e-mail bereikbaar en telefonisch op 030-272 43 53.

 

Noot: vanwege hun privacy zijn de namen van de broertjes verzonnen en is de foto niet echt.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?