Zoe (4 jaar)

Zoe (4 jaar)

Enige tijd geleden zochten we voor Zoe een pleeggezin. Gelukkig hebben we inmiddels een plek voor haar gevonden. Om u een beeld te geven voor welke kinderen we een pleeggezin zoeken, delen we hier haar verhaal als voorbeeld.

Zoe (4 jaar) zoekt pleegouders die een ‘Olaf sneeuwpop’ kunnen maken

Voorbeeld profiel Zoe

Zoe is een ondernemend meisje. Ze speelt het liefst buiten en kan zo haar energie kwijt. Stilzitten is niets voor haar en dat vraagt de nodige sturing vanuit pleegouders. Zij kan namelijk niet meer thuis wonen. Haar alleenstaande moeder heeft het geprobeerd, maar ze blijft moeite houden met haar verslaving. Ze houdt heel veel van haar dochter  en wil daarom graag bij haar betrokken blijven. Ze begrijpt ook dat ze niet de structuur kan bieden die haar jonge dochter nu nodig heeft.

Zoe gaat naar groep 1 van het reguliere onderwijs. Daar lijkt ze goed mee te komen, ondanks dat ze een rumoerig jaar achter de rug heeft. Het is wel erg wennen voor haar dat ze af en toe stil moet zitten en een taakje helemaal moet afmaken. Het lijkt er wel op dat ze dit steeds beter onder de knie krijgt. Ze is nieuwsgierig en stelt veel vragen. Daarnaast heeft Zoe veel bevestiging nodig en doet ze daarmee een groot appel op pleegouders.

We zoeken pleegouders in de omgeving van Amersfoort die dit energieke meisje voor onbepaalde tijd in huis willen nemen. Pleegouders die Zoe de grenzen geven die ze nodig heeft en geduld met haar hebben, zodat ze weer vertrouwen krijgt in haar opvoeders.

Wilt u iets voor een pleegkind betekenen?

Bezoek dan vrijblijvend een informatieavond pleegzorg, óf maak een telefonische afspraak met één van onze voorlichters. We vertellen u graag meer over het pleegouderschap en mogelijk kunnen we onderzoeken welk pleegkind bij uw gezin past.

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?