Pleegouder zijn

U staat er niet alleen voor!

Een pleegkind opvoeden is iets anders dan uw eigen kinderen grootbrengen. U bent daarom gekoppeld aan een pleegzorgbegeleider die u ondersteunt bij de opvoeding van uw pleegkind. Zo staat u er als pleegouder niet alleen voor.

Ondersteuning pleegzorgbegeleider

Uw pleegzorgbegeleider komt bij u thuis en bespreekt de ontwikkeling van uw pleegkind regelmatig met u. U kunt bij uw pleegzorgbegeleider terecht met vragen over gedrag van uw pleegkind, bezoekregeling, aanvullende cursussen & trainingen, interventies en pleegzorgvergoeding.

Dringend assistentie nodig?

Bel buiten kantooruren het bereikbaarheidsnummer: 06 – 55 73 81 32.

Extra ondersteuning

U kunt geconfronteerd worden met ongebruikelijke situaties. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een kind met hechtingsproblemen? Of met een kind dat seksueel misbruikt is? Naast intensiever contact met uw pleegzorgbegeleider, zijn er ook extra ondersteuningsmogelijkheden in de vorm van gratis cursussen en trainingen voor pleegouders.

Meer weten over de cursussen en trainingen? Bespreek het met uw pleegzorgbegeleider en meld u daarna aan.

Informatieochtend 'Netwerk op de hoogte'

Speciaal voor netwerkpleegouders organiseert De Rading regelmatig een informatieochtend ‘Netwerk op de hoogte’. U hoort dan meer over wat netwerkpleegouder zijn zoal inhoudt en hoe wij u daarbij ondersteunen.

PleegzorgWijzer voor pleegouders

Het pleegouderschap is divers en dynamisch. Hierdoor komen veel verschillende dingen op u af. Om het overzichtelijk te houden, heeft De Rading een PleegzorgWijzer ontwikkeld. Hierin vindt u allerhande informatie over voorzieningen en (financiële) regelingen.

Open de PleegzorgWijzer

Contact met afdeling zorgadministratie

Stel uw vragen over (pleegzorg)vergoedingen, declaraties en reiskosten per e-mail aan de afdeling. Of bel tussen 09.00 en 17.00 uur op werkdagen 088 – 505 84 44.

Nieuwsbrief pleegzorg

Als pleegouder van De Rading ontvangt u 11 keer per jaar per e-mail de Nieuwsbrief Pleegzorg. Een nieuwsbrief teruglezen?

Open het nieuwsbriefarchief

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?