Pleegouders en pleegkinderen vertellen

Kinderen zijn van zichzelf

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading. In deze bijdrage gaat hij in op hoe je de autonomie van een pleegkind versterkt. Doe er je voordeel mee!

Ons pleegkind en zijn plek in het leven

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading. In deze bijdrage gaat hij in op hoe ‘systemen’ waar je deel van uitmaakt, invloed hebben. Doe er je voordeel mee!

Eigenwaarde van je pleegkind versterken

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading. In deze bijdrage gaat hij in op omgaan met (nog) onvoldoende eigenwaarde. Doe er je voordeel mee!

Veerkracht door verlies en rouw

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading. In deze bijdrage gaat hij in op omgaan met gemis en veerkracht door verlies en rouw. Doe er je voordeel mee!

Heeft je pleegkind een autoritaire leerkracht?

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading. In deze bijdrage deelt hij zijn blik op leerkrachten die je pleegkind autoritair in plaats van empathisch benaderen. Doe er je voordeel mee!

Moeder en dochter over 20 jaar pleegzorg

Samen aan de eettafel zittend blikken Corinne en haar pleegdochter Bo (22 jaar) terug op hun pleegzorgervaringen. Wat is in die 20 jaar veranderd en hoe gaat het nu met Bo?

Pleegouderschap ga je samen aan

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading. In deze bijdrage deelt hij zijn blik op sámen het pleegouderschap aangaan én erin groeien. Doe er je voordeel mee!

Zo vindt Birgit het om pleegkind te zijn

Birgits pleegzorgverhaal begon toen ze een dreumes was. “Ik was anderhalf jaar toen ik uit huis werd geplaatst. Samen met mijn zus en die was op dat moment zeven.” Ze woont in een gezin met alleen pleegkinderen.

Samen sterker worden: het loslaten van onze pleegzoon

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading. In deze bijdrage deelt hij zijn blik op je pleegkind de wijde, tegelijkertijd harde (voetbal)wereld in laten gaan. Doe er je voordeel mee!