Pleegouders vertellen

Pleegdochter omringd door haar pleeggezin

Pleegdochter Lieke (4) is al vanaf dat ze 18 weken is helemaal thuis in het grote gezin van haar pleegouders Ruben en Jasmijn. Omdat Liekes moeder familie is van Jasmijn, wordt dit een netwerkplaatsing genoemd.

Pleegzoon brengt een nieuwe wereld

Hun liefde voor kinderen is groot. Het liefst wilden ze er 4 of 5. Dit bleek niet eenvoudig. Wat doe je in dat geval als je meer liefde te geven hebt? Je laten voorlichten over pleegzorg en onderzoeken of het bij je past!

Een pleegkind verrijkt je gezin

De komst van een pleegkind verrijkt je gezin vinden Marnix en Jeannet: de trotse ouders van 2 eigen kinderen en inmiddels 2 pleegdochters. “Het is spannend, soms onvoorspelbaar, maar ook heel mooi om te doen.”

Pleegmoeder organiseert uniek feestje

Ans staat op de 21e verjaardag van pleegzoon Johan stil bij hoe verrijkend ze het vindt altijd zo fijn begeleid te zijn en ze zich hierdoor een bevoorrechte (pleeg)moeder voelt.

Pleeggezin zijn: een levendige boel

“Het is hier altijd levendig.” Chris en Marian besloten pleegouders te worden nadat ze er onder andere een documentaire over zagen. Het was precies de tijd dat drie van hun eigen kinderen uitvlogen.

Pleegmoeder Marlé volgt haar hart

Meedoen met Expeditie Robinson, daar droomde deeltijdpleegmoeder Marlé al jaren van. Op een avond hoorde ze op de tv dat je ook als onbekende Nederlander mee kon doen. Haar hart ging gelijk tekeer.

Pleegpuber in huis: probleem of plezier?

Het eerste wat Devana vroeg toen ze aankwam: “Hebben jullie ook koeien?” Gevolgd door: “Mag ik Goede tijden slechte tijden bij jullie kijken?” Een echte tiener!

Pleeggezin als veilige haven

Pleegouders Lenie en Henk waren de afgelopen 30 jaar al voor tientallen kinderen een veilige haven: “Pleegzorg is iedere keer een uitdaging en dat maakt het zo mooi, maar ook spannend.”

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?