Pleegouders en pleegkinderen vertellen

Gehechtheid pleegouder-pleegkind: hoe zorg je daarvoor

Sander vertelt over zijn ervaring als pleegouder bij De Rading en afweging van destijds om (toch) voor pleegzorg te kiezen, ondanks onzekerheid over eventuele hechtingsproblemen. Doe er je voordeel mee!

Vertrouw op je (pleeg)ouderlijke intuïtie

Dit keer gaat Radingpleegvader Sander in op aanvoelen van je pleegkind zonder woorden en deelt hij vijf tips die je helpen te vertrouwen op je intuïtie. Doe er je voordeel mee!

Nieuw POR-lid stelt zich voor

Robin den Hoed versterkt sinds begin dit jaar de Pleegouderraad (POR) van De Rading waar hij met plezier o.a. zijn ervaring op het gebied van corporate communicatie inbrengt. In april 2021 werd hij samen met zijn partner de trotse pleegouders van een pleegzoon.

Tips en tricks voor vinden geschikte opvang

Hoe je geschikte opvang vindt voor je pleegkind(eren) en balans houdt tussen werk en privé, op die vraag gaat Radingpleegvader Sander met plezier in door hierover vanuit zijn eigen ervaring te vertellen. Doe er je voordeel mee!

Onvoorwaardelijk liefdevol thuis bij grootouders

Als Sara 4 jaar is wordt ze in een pleeggezin geplaatst. Ruim 20 jaar later vertelt ze over wat ze heeft meegemaakt, hoe het nu met haar gaat én het contact met begeleider Anja die zij nog steeds af en toe spreekt.

Jessey krijgt bij pleegouders nieuwe kans

Wanneer Jessey ervaart dat er thuis geen ruimte meer is voor verandering en de situatie onveilig wordt, trekt ze op 16-jarige leeftijd aan de bel bij het wijkteam en wordt met spoed een pleeggezin voor haar gezocht.

Geslaagde Kindgericht Werven-actie Pleegzorg

Wim en Elsa hebben 4 kinderen. Alleen de jongste woont nog thuis. Het stel had pleegzorg wel eens overwogen, maar het kwam er nooit van. Tot op een dag een buurvrouw hen vertelde over Rik.

Een tijd van komen en een tijd van gaan

Ilona en Pim hadden zeven jaar lang een pleegzoon in huis. Rolf. Zij vertellen hoe het is wanneer een kind bij je in huis komt, maar ook hoe het is om je pleegkind weer te laten gaan. Zo hoort bijvoorbeeld loslaten er ook bij.

Een rijkdom van geven en delen

Lucia en Bram hebben twee kinderen en zijn netwerkpleegouders geweest omdat hun nichtje na het overlijden van haar moeder bij hen introk. Na drie jaar bij het gezin te hebben gewoond, ging zij terug naar haar vader. Het was een mooie, maar ook erg intensieve tijd.

Deeltijdpleegzorg doe je echt samen met ouders

“Je doet het echt samen met de ouders” vertelt Nicolien. Zij en haar man hebben drie pleegkinderen. De broertjes Max (9) en Fedde (6) wonen voor de helft bij hen en baby Sterre komt eens in de maand een weekend.