Pleegouders vertellen

Een tijd van komen en een tijd van gaan

Ilona en Pim hadden zeven jaar lang een pleegzoon in huis. Rolf. Zij vertellen hoe het is wanneer een kind bij je in huis komt, maar ook hoe het is om je pleegkind weer te laten gaan. Zo hoort bijvoorbeeld loslaten er ook bij.

Een rijkdom van geven en delen

Lucia en Bram hebben twee kinderen en zijn netwerkpleegouders geweest omdat hun nichtje na het overlijden van haar moeder bij hen introk. Na drie jaar bij het gezin te hebben gewoond, ging zij terug naar haar vader. Het was een mooie, maar ook erg intensieve tijd.

Deeltijdpleegzorg doe je echt samen met ouders

“Je doet het echt samen met de ouders” vertelt Nicolien. Zij en haar man hebben drie pleegkinderen. De broertjes Max (9) en Fedde (6) wonen voor de helft bij hen en baby Sterre komt eens in de maand een weekend.

Een gezellige leerschool thuis

Marion en Remco leren nog elke dag van hun tieners. Ze hebben een dochter (Carolien, 15) en hadden pleegzorg wel ‘ns overwogen, maar vonden dit in combinatie met hun werk lastig om aan te gaan. Totdat Roos (nu 14) op hun pad kwam.

Pleegdochter omringd door haar pleeggezin

Pleegdochter Lieke (4) is al vanaf dat ze 18 weken is helemaal thuis in het grote gezin van haar pleegouders Ruben en Jasmijn. Omdat Liekes moeder familie is van Jasmijn, wordt dit een netwerkplaatsing genoemd.

Pleegzoon brengt een nieuwe wereld

Hun liefde voor kinderen is groot. Het liefst wilden ze er 4 of 5. Dit bleek niet eenvoudig. Wat doe je in dat geval als je meer liefde te geven hebt? Je laten voorlichten over pleegzorg en onderzoeken of het bij je past!

Een pleegkind verrijkt je gezin

De komst van een pleegkind verrijkt je gezin vinden Marnix en Jeannet: de trotse ouders van 2 eigen kinderen en inmiddels 2 pleegdochters. “Het is spannend, soms onvoorspelbaar, maar ook heel mooi om te doen.”

Pleegmoeder organiseert uniek feestje

Ans staat op de 21e verjaardag van pleegzoon Johan stil bij hoe verrijkend ze het vindt altijd zo fijn begeleid te zijn en ze zich hierdoor een bevoorrechte (pleeg)moeder voelt.

Pleeggezin zijn: een levendige boel

“Het is hier altijd levendig.” Chris en Marian besloten pleegouders te worden nadat ze er onder andere een documentaire over zagen. Het was precies de tijd dat drie van hun eigen kinderen uitvlogen.

Pleegmoeder Marlé volgt haar hart

Meedoen met Expeditie Robinson, daar droomde deeltijdpleegmoeder Marlé al jaren van. Op een avond hoorde ze op de tv dat je ook als onbekende Nederlander mee kon doen. Haar hart ging gelijk tekeer.