Pleegouders en pleegkinderen vertellen

Onvoorwaardelijk liefdevol thuis bij grootouders

Als Sara 4 jaar is wordt ze in een pleeggezin geplaatst. Ruim 20 jaar later vertelt ze over wat ze heeft meegemaakt, hoe het nu met haar gaat én het contact met begeleider Anja die zij nog steeds af en toe spreekt.

Jessey krijgt bij pleegouders nieuwe kans

Wanneer Jessey ervaart dat er thuis geen ruimte meer is voor verandering en de situatie onveilig wordt, trekt ze op 16-jarige leeftijd aan de bel bij het wijkteam en wordt met spoed een pleeggezin voor haar gezocht.

Geslaagde Kindgericht Werven-actie Pleegzorg

Wim en Elsa hebben 4 kinderen. Alleen de jongste woont nog thuis. Het stel had pleegzorg wel eens overwogen, maar het kwam er nooit van. Tot op een dag een buurvrouw hen vertelde over Rik.

Een tijd van komen en een tijd van gaan

Ilona en Pim hadden zeven jaar lang een pleegzoon in huis. Rolf. Zij vertellen hoe het is wanneer een kind bij je in huis komt, maar ook hoe het is om je pleegkind weer te laten gaan. Zo hoort bijvoorbeeld loslaten er ook bij.

Een rijkdom van geven en delen

Lucia en Bram hebben twee kinderen en zijn netwerkpleegouders geweest omdat hun nichtje na het overlijden van haar moeder bij hen introk. Na drie jaar bij het gezin te hebben gewoond, ging zij terug naar haar vader. Het was een mooie, maar ook erg intensieve tijd.

Deeltijdpleegzorg doe je echt samen met ouders

“Je doet het echt samen met de ouders” vertelt Nicolien. Zij en haar man hebben drie pleegkinderen. De broertjes Max (9) en Fedde (6) wonen voor de helft bij hen en baby Sterre komt eens in de maand een weekend.

Een gezellige leerschool thuis

Marion en Remco leren nog elke dag van hun tieners. Ze hebben een dochter (Carolien, 15) en hadden pleegzorg wel ‘ns overwogen, maar vonden dit in combinatie met hun werk lastig om aan te gaan. Totdat Roos (nu 14) op hun pad kwam.

Pleegdochter omringd door haar pleeggezin

Pleegdochter Lieke (4) is al vanaf dat ze 18 weken is helemaal thuis in het grote gezin van haar pleegouders Ruben en Jasmijn. Omdat Liekes moeder familie is van Jasmijn, wordt dit een netwerkplaatsing genoemd.

Pleegzoon brengt een nieuwe wereld

Hun liefde voor kinderen is groot. Het liefst wilden ze er 4 of 5. Dit bleek niet eenvoudig. Wat doe je in dat geval als je meer liefde te geven hebt? Je laten voorlichten over pleegzorg en onderzoeken of het bij je past!

Een pleegkind verrijkt je gezin

De komst van een pleegkind verrijkt je gezin vinden Marnix en Jeannet: de trotse ouders van 2 eigen kinderen en inmiddels 2 pleegdochters. “Het is spannend, soms onvoorspelbaar, maar ook heel mooi.”