Extra reiskostenvergoeding

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Voor voltijdpleegouders

Maakt u als voltijdpleegouder extra hoge reiskosten? Het is in een aantal gevallen mogelijk in aanmerking te komen voor een aanvullende reiskostenregeling.

In drie situaties

  • Onderzoeken, therapie, inzet deeltijdpleegzorg, evaluatiebesprekingen of adviesgesprekken die in overleg met uw pleegzorgbegeleider worden ingezet.
  • Familiecontacten: uitgangspunt hierbij is dat ouders bijdragen aan de kosten voor familiebezoek van hun kind. Wij letten erop dat deze afspraken gemaakt worden.
  • Rechtbankbezoeken.

Voor reizen met eigen vervoer ontvangt u dan € 0,20 per kilometer met een maandelijkse aftrek van de eerste 125 kilometer. En wanneer u met openbaar vervoer reist, krijgt u uw (2e klas) kaartje(s) vergoed met een maandelijkse aftrek van € 25,00.

Deeltijdpleegouder?

Anderen voor reiskosten verantwoordelijk

Voor deeltijdplaatsingen geldt dat de ouders, leefgroep en voltijd pleegouder(s) verantwoordelijk zijn voor de reiskosten.

Ouders kunnen voor een financiële tegemoetkoming eventueel een beroep doen op: Samen Veilig Midden Nederland, bijzondere bijstand, de gemeente.

Kunnen ouders de reiskosten uiteindelijk niet betalen? U kunt, als deeltijdpleegouder, in overleg met uw pleegzorgbegeleider een beroep doen op de regeling ‘Extra* reiskostenvergoeding’ (de eigen bijdrage vervalt).

*Deze regeling is ingegaan op 1 juli 2015.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Volgende Kinderbijslag
Inhoud