Pleegkind bij uw gemeente inschrijven

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Binnen 5 dagen inschrijven

Zodra een pleegkind bij u komt wonen, bent u verplicht dit binnen vijf dagen aan de gemeentelijke basisadministratie (GBA) door te geven.

Vanuit Samen Veilig wordt aan de gemeente een kennisgeving van de verhuizing gestuurd. Naar aanleiding daarvan ontvangt u – mocht u nog geen adreswijziging hebben doorgegeven – een verhuisformulier.

Dag aangifte is datum verhuizing

De dag waarop de aangifte is ontvangen, geldt als datum van verhuizing. Tenzij u opgeeft dat uw pleegkind later verhuist.

Geheimhouding adres nodig?

Mocht uw adres voor de biologische ouders geheim moeten blijven, kunt u een verzoek tot geheimhouding indienen.

Het formulier geheimhouding kunt u bij de meeste gemeenten op de website vinden of aanvragen bij de afdeling Publiekszaken.

Paspoort

Als uw pleegkind onder voogdij staat, is toestemming van de voogd nodig voor het aanvragen van een paspoort.

Bij OTS (ondertoezichtstelling) is toestemming van de ouder(s) met gezag nodig. Die toestemming is ook nodig bij een vrijwillige plaatsing.

De ouder(s) met gezag of de voogd moeten hun handtekening op het aanvraagformulier zetten en voor ontvangst tekenen bij afgifte van het paspoort.

Identiteitskaart

Uw pleegkind mag als het 12 jaar of ouder is zelf een Nederlandse identiteitskaart (id) aanvragen. Hij/zij heeft hiervoor geen toestemming van ouders of voogd nodig. Een id is alleen in Europa geldig.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Vorige Overzicht instanties
Volgende Reizen naar het buitenland met uw pleegkind
Inhoud