Reizen naar het buitenland met uw pleegkind

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Toestemming van degene met ouderlijke macht

Het is belangrijk om toestemming te hebben van degene die de ouderlijke macht heeft wanneer u met uw pleegkind naar het buitenland wilt reizen. Dat kunnen de ouders zijn of een voogd.

Meld het ook aan uw pleegzorgbegeleider en laat weten hoe u te bereiken bent.

Paspoort of id pleegkind nodig

Uw pleegkind moet een paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben om met u mee te mogen. De aanvraag en afgifte ervan hoeven niet moeizaam te verlopen, maar het kan wel. Doordat bijvoorbeeld de met gezag belaste ouder toestemming weigert. Of doordat uw pleegkind niet de Nederlandse nationaliteit heeft en op grond van een verblijfsvergunning in Nederland woont.

Zodra u met uw pleegkind reist, zullen bij de paspoortcontrole de verschillende achternamen opvallen. Mocht u naar een land gaan waar grenscontrole geldt (bijvoorbeeld Groot Brittannië), kan u worden gevraagd waarom uw meereizende pleegkind een andere achternaam heeft. Men kan vragen naar informatie waaruit blijkt dat uw pleegkind echt bij u hoort. Daarom kan het geen kwaad om voordat u op reis gaat bij de ambassade te informeren naar hoe gecontroleerd wordt en welk bewijs gevraagd wordt. Dit kan per land verschillen.

Formulier toestemming reizen met minderjarige

Reist u met uw pleegkind naar het buitenland en heeft u over hem/haar gezamenlijk het gezag of juist niet? Op de website van de rijksoverheid kunt u een toestemmingsformulier downloaden waarmee de personen die het gezag hebben bevestigen dat u met hem/haar naar het buitenland mag reizen.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Vorige Ouders die hun kind mee naar huis willen nemen
Volgende Verhuisplannen? Meld het snel
Inhoud