Ziektekostenverzekering pleegkind

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

In geval van pleegoudervoogdij

Wanneer u de pleegoudervoogdij over uw minderjarige pleegkind heeft, bent u – als wettelijk vertegenwoordiger – verantwoordelijk voor de ziektekostenverzekering.

Pleegkinderen van 18 jaar en ouder zijn volwassen en moeten zelf voor een ziektekostenverzekering zorgen.

Voor jongeren is de basisverzekering tot 18 jaar gratis. Een aanvullende verzekering is niet verplicht en niet gratis.

Bij OTS

Bij een ondertoezichtstelling (OTS) zijn de ouders verantwoordelijk voor de verzekering.

In dat geval blijft het een taak van de ouder(s) om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Eventueel kunnen aanvullende ziektekosten via de gecertificeerde instelling verzekerd worden.

Zorgverzekeraars zijn verplicht het kind te accepteren. Vanaf de dag/tijd dat de zorgverzekering wordt afgesloten, is het kind verzekerd.

Overeenkomst verzekeraar VGZ

Samen Veilig Midden Nederland en andere gecertificeerde instellingen hebben een overeenkomst met VGZ. Kinderen met een justitiële maatregel die in een pleeggezin verblijven, kunnen via VGZ (aanvullend) verzekerd worden.

Pleegkind via eigen polis verzekeren?

Soms vinden pleegouders het handiger om hun pleegkind via de eigen polis te verzekeren en na akkoord van de wettelijk vertegenwoordigers mag dat. Omzetten kan alleen per nieuw kalenderjaar (1 januari).

 

Pleegoudervoogdij en verzekering(en) pleegkind
Laat u door uw verzekeringsmaatschappij goed voorlichten over wat wel/niet vergoed wordt (zoals orthodontiekosten), of juist pas naderhand.

Daarnaast komt het ook voor dat premie voor een aanvullende verzekering al moet worden betaald en u pas na een jaar gebruik kunt maken van de aanvullende diensten.

 

Deel dit bericht via:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Vorige Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) pleegkind
Inhoud