Professionals vertellen

Seksueel misbruik binnen families behandelen via CLAS

Gespecialiseerd Rading-hulpverlener en CLAS-gezinsbehandelaar Patricia vertelt in het Tijdschrift voor Orthopedagogiek over het behandelen van seksueel misbruik binnen families.

Video Interactie Begeleiding verbetert ouder-kind-band

Micha (8 jaar) en zijn zus Kelly (10 jaar) wonen bij opa en opa omdat hun (gescheiden) ouders niet voor hen kunnen zorgen. Het contact met hun moeder is niet goed. VIB wordt ingezet om dit te verbeteren.

Pleegouders helpen ouder-kind-contact herstellen

Pleegzorg kan (tijdelijk) uitkomst bieden als in gezinnen complexe problemen spelen en kinderen daardoor in de knel komen. De biologische band tussen ouder en kind is daarentegen onverbrekelijk.

Opvoedproblemen gezinnen samen oplossen werkt

Als sprake is van opvoedproblemen in gezinnen, bekommeren lokale zorgteams zich in eerste instantie om hen. Zo ook in het geval van Daphne, alleenstaande moeder van drie kinderen.

PMTO helpt (pleeg)ouders omgaan met probleemgedrag kinderen

Als PMTO-therapeut ontmoet ik dagelijks ouders die worstelen met probleemgedrag van hun kind. Ondanks dat ze veel van hem/haar houden, verloopt hun relatie moeizaam en stapelen problemen zich op.

Seksueel misbruik (trauma) verwerken met schrijftherapie

Twee jaar geleden sloeg een Syrisch gezin voor de oorlog op de vlucht. In het veilige Nederland overkwam hen een van de ergste dingen. Hun dochtertje Samira werd door een andere AZC-bewoner seksueel misbruikt.

Gezonde hechting belangrijke basis voor ontwikkeling pleegkind

Steven (9 jaar) woont sinds een paar maanden bij zijn pleegouders. Het is een nieuwsgierig mannetje dat je de oren van ‘t hoofd kletst. Heel gezellig, maar pleegouders merken dat hij veel van hen vraagt.

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?