Professionals vertellen

Pleegouders helpen ouder-kind-contact herstellen

Praktijkverhaal over ‘ouders blijven ouders’ en de onverbrekelijke ouder-kind-band. Pleegzorg kan (tijdelijk) uitkomst bieden als in gezinnen complexe problemen spelen en kinderen daardoor in de knel komen. De biologische band tussen ouder en kind is daarentegen onverbrekelijk.

Opvoedproblemen gezinnen samen oplossen werkt

Praktijkvoorbeeld samenwerking lokaal zorgteam en specialistische jeugdhulp. Als sprake is van opvoedproblemen in gezinnen, bekommeren lokale zorgteams zich in eerste instantie om hen. Zo ook in het geval van Daphne, alleenstaande moeder van drie kinderen.

PMTO helpt (pleeg)ouders omgaan met probleemgedrag kinderen

Praktijkverhaal van een gescheiden moeder. Als PMTO-therapeut ontmoet ik dagelijks ouders die worstelen met probleemgedrag van hun kind. Ondanks dat ze zielsveel van hem/haar houden, zie ik de ouder-kind-relatie moeizaam verlopen en gedragsproblemen zich opstapelen.

Seksueel misbruik (trauma) verwerken met schrijftherapie

Praktijkverhaal over trauma- en gezinsbehandeling. Twee jaar geleden sloeg een gezin met zes kinderen uit Syrië voor oorlogsgeweld op de vlucht. In het veilige Nederland overkwam hen een van de ergste dingen. Hun dochtertje Samira werd door een andere AZC-bewoner seksueel misbruikt.

Gezonde hechting belangrijke basis voor ontwikkeling pleegkind

Praktijkverhaal over hoe VIB helpt bij hechting. Steven (9 jaar) woont sinds een paar maanden bij zijn pleegouders. Het is een nieuwsgierig mannetje dat je de oren van ‘t hoofd kletst en continu contact zoekt. Heel gezellig, maar pleegouders merken dat hij veel van hen vraagt.

Vragen over onze organisatie, vormen van jeugdhulp, expertises?